Sosyal medya platformları arasında büyük bir başarıya ulaşan TikTok, sosyal medya dünyasını ciddi bir şekilde değiştirdi. Meta’da bu değişimlere ayak uydurabilmek için Facebook’u güncelledi.

Bilindiği üzere TikTok şu an da en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alıyor ve herkesi etkilemeyi de başarıyor. Özellikle de yeni nesil için adeta olmazsa olmaz bir platform olarak görülen TikTok, çatı şirket Meta’yı elde ettiği başarı ile oldukça zorluyor. Instagram’ı TikTok ile rekabet edebilir hale getirmek için gerçekten de büyük çaba sarf eden şirket, daha önce de söylendiği üzere Facebook kısmında da önemli değişikliklere imza attı. Bu anlamda ise bugün iOS ve Android uygulamalarına güncelleme yapıldı. Söz konusu bu güncellemeler ile beraber Facebook’un uygulamasında akış TikTok etkisiyle ikiye bölünmüş oldu. Yakın zamanda herkes için aktif edilecek olan bu yeni dönem içerisinde mobil uygulamanın altında ev ve akış olmak üzere iki farklı menü yer alacak.

Android için Facebook indir
iOS için Facebook indir

facebook tiktoka ayak uydurmak icin guncelleme yayinlandi 1

Ev menüsü kapsamında kullanıcılara özel içerikler getirilecek. Burada genellikle takip etmediğini hesaplardan gelen ve algoritma tarafından seçilen ilginizi çekebilecek özel içerikler yer alacak. Böylelikle kullanıcıların uygulamada daha fazla zaman geçirmesini hedefleyen Facebook, seçilmesi gereken akış menüsünde ise sadece takip ettiğini hesaplardan, kişilerden ve gruplardan gelen içerikleri kullanıcıların beğenisine sunacak. Uygulama açıldığı anda ilk olarak ev alanı açılacak, yani ilk olarak kullanıcılar için özelleştirilmiş alan sunulacak.

Bilindiği üzere Facebook, yeni nesil kullanıcıları epey önce kaybetti. Firma eski popülerliğini kaybedeli oldukça oldu ve köklü değişiklikler yapmak için geç kalmış gözüküyor. Fakat yine de atılan adımlar firmanın geleceği için önemli olabilir. Bu noktada TikTok yalnızca Meta’yı etkilemiyor. YouTube da TikTok’la mücadele etmek zorunda kalıyor. Firmanın bu konuda attığı en büyük adım ise Shorts formatı olmuştu. Yapılan son açıklamaya göre ise şu an için aylık 1,5 milyar Short kullanıcı vardır. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir.

Apple sanal gerçeklik gözlüğü M2 ile gelebilir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir