Teknoloji devi Apple’ın uzun bir süredir söylentilere sebep olan karma gerçeklik başlığının M2 işlemci çipseti ile gelebileceği iddia edildi. Sanal gerçeklik gözlükleri özellikle son zamanlarda bir hayli popüler olmakla beraber, öne çıkan teknoloji markalarının da bu pazara giriş yaptığını görüyoruz. Bu noktada Apple’ın da karma gerçeklik başlığına yönelik söylentiler devam ederken, Bloomberg kaynaklı Mark Gurman raporuna göre Apple’ın amiral gemisi M2 işlemcisine sahip bir başlık ile gelebileceği iddia ediliyor. Buna göre Apple’ın sahip olacağı AR ve sanal gerçeklik deneyimi sunabilecek olan en güncel cihazı son sürüm olan M2 işlemcisinin haricinde 16 GB RAM belleğine sahip olacak.

Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü ortaya çıktı

apple sanal gerceklik gozlugu m2 ile gelebilir 1

İddiaya göre tedarik zinciri analisti olan Ming-Chi Kuo’nun Apple’ın karma gerçeklik başlığının M1 işlemci özelliklerine sahip bir işlemci ile cihazın sensörlerinden gelen verileri işlemeye yönelik ek bir uç işlemciye sahip olacağına dair tahminleri bulunuyor. Apple’ın uzun bir süredir karma gerçeklik gözlüğünde kullanmayı planladığı bir işlemcisi bulunmuyordu. Ancak M2 işlemcisinin piyasaya giriş yapması ile beraber karma gerçeklik gözlüğünde de M2 güncellemesi yapmış olması ihtimal bulunuyor. Bildiğiniz üzere şirket WWDC 2022 etkinliği ile beraber M2 işlemcisini duyurmuş ve M1 modeline göre %18 daha hızlı CPU ve %35 daha hızlı bir GPU ile geldiğini ifade etmişti.

Apple’ın sanal gerçeklik gözlüğünün çıkış tarihine bakacak olursak 2023 yılında piyasaya giriş yapması bekleniyor. 16 GB RAM’e sahip olacağı ifade edilirken bu noktada Meta Quest 2’den daha güçlü bir performansa sahip olabilir. Meta’nın VR başlığı 6 GB RAM ile Snapdragon XR2 Platform ile gelmesi bekleniyor. Tüm bunlar göz önüne alındığı zaman Apple’ın pazara giriş yapması ile beraber en güçlü karma gerçeklik başlıklarından biri olacağını ifade edebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir