Meta, kullanıcılarını yeni Facebook Protect özelliğini kullanmak için e-postalarındaki uyarıları takip etmeleri yönünde uyardı.

Bu ayın başlarında, bazı Facebook kullanıcıları, platformun spam olarak kabul ettiği bir e-posta aldı. Gelen mesajlarda, kullanıcılara hesaplarının askıya alınmasını önlemek için Facebook Protect’in güvenlik önlemleri talimatlarını izlemeleri gerektiği bildirildi.

Şirket tarafından gönderilen otomatik e-postaları görmeyen veya mesajda verilen linke tıklamayan kullanıcılar, sahte olduğunu düşünerek profillerini tek tek engellemeye başladı.

Facebook Protect nedir?

Facebook yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Facebook Protect, hesapların hack’lenmeyi önlemek için kullanılabilecek iki faktörlü kimlik doğrulama gibi belirli adımlarla korunmasını sağlamak için ortaya çıkan yeni bir özellik. Tehditlere karşı saygı duyulması. Bir açıklamada şunları söyledi:

Facebook Protect, insan hakları savunucuları, gazeteciler ve hükümet yetkilileri gibi kötü niyetli bilgisayar korsanları tarafından hedef alınma olasılığı daha yüksek olan insan grupları için bir güvenlik programıdır.

Facebook, birilerinin hesaplarını onlara bildirmeden engellemez veya süresiz olarak askıya almazken, birçok kullanıcı, spam veya kötü amaçlı yazılım dağıtımı olduğunu düşündükleri için [email protected]’a gönderilen bir e-postayı görmezden gelmeyi seçti.

Facebook gönderilerine yorum kısıtlama özelliği geldi

Facebook kullanıcılarının Facebook Protect ile hesaplarını korumaları için ilk son tarih 17 Mart idi. Bu nedenle bu süre dolmadan gerekli işlemleri yapmayanların hesapları süresiz olarak askıya alındı.

Hatta bazı kişiler, iki faktörlü kimlik doğrulamada kayıtlı telefon numaralarının, sistem bu işlemi yapmakta ısrar etmesine rağmen, hesaplarına erişemedikleri halde hala yeni mesajlar aldığını iddia ettiler. Bu yüzden özellik ile ilgili bir sorun olabileceğini söylediler. Facebook ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Facebook Protect’i faydalı buluyor musunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir