Facebook platformunun yorumlar kısmında yeni bir dönem başlıyor. Facebook, bu yenilik ile beraber gönderilerinize kimlerin yorum yapabileceklerini seçmeye izin veriyor. 

Sosyal medya platformlarında liderliği bırakmayan Facebook, yeni yapmış olduğu duyuru ile kullanıcılara platformlar üzerindeki deneyimlerini kontrol etmelerini sağlayacak yeni kontrollerin sunulduğunu dile getirdi. Öncellikle kullanıcılar, artık paylaşımlarına kimlerin yorum yapabileceğini kontrol edebilecekler. 

Sosyal ağ üzerinde yayınlarınızı kimlerin gördüğünü kontrol uzun bir süredir mümkündü fakat artık yorumlar için de ayrı kontroller söz konusu olacak. Örnek vermek gerekirse bir paylaşım herkese açık olsa da sadece arkadaşlarınızın yorum yapmasına izin verebilirsiniz. Aynı zamanda sadece paylaşımlarınızda söz ettiğini yani etiketlediğiniz kişilerin ve sayfaların yorum bırakmasına izin verebilirsiniz. Göründüğü üzere bu özellik, geçtiğimiz yaz içerisinde benzer bir seçenek sunan Twitter’ı takiben sunuluyor. 

Aynı zamanda Facebook, kısa bir süre önce Haber Akışında görünenleri kontrol etmek için de yeni seçenekleri hazırlandı. Artık Haber Akışında, öne çıkması için 30’a kadar arkadaşınızı veya sayfayı favorilere ekleyerek özelleştirme yapabilirsiniz. Aynı zamanda sadece favorilerinizden gelen paylaşımları görmek için yeni Haber akışı filtresini de kullanabilirsiniz. Bu yeni filtreye, Android üzerinde Haber Akışında yukarıya kaydırarak ulaşabilen ve iOS’a da gelecekteki haftalar içerisinde sunulan olan Akış Filtre Çubuğu ile ulaşılabiliyor.

21 1617352120

Son olarak ise Facebook, Haber Akışında kullanıcıların karşısına çıkan önerilen içerikleri neden gördüğünüze yönelik daha fazla bilgi sunuluyor. Önerilerdeki üç noktaya dokunarak “Neden bunu görüyorum?”u seçerseniz, Facebook’un o yayını sizin için neden öne çıkardığı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu sebeplerle benzer konulara olan ilgi, o kullanıcı veya sayfa ve konum ile geçmiş etkileşimleriniz gibi öğeler olabilir. Şirket bu adımları atarken platformlarını, kullanıcıları için sağlıklı ve daha güvenli tutmayı amaçlıyor. Aynı zamanda firma kısa bir süre önce gruplardaki potansiyel olarak zararlı içerikleri kontrol etmek adına yeni araçlar sunuldu ve Instagram üzerinde de gençleri, potansiyel olarak tehlikeli yetişkinlere karşı korumak için adımlar atıldı. Facebook’a gelen bu yenilikler hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı verilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir