Facebook’un orijinal ödeme hizmetinin adı Meta Pay olarak değiştirildi. Meta Pay nedir ve ne işe yarar? Detaylar haberimizde:

Meta bu çeyrekte zorlu bir döneme giriyor

Mark Zuckerberg’in tüm odak noktasını çevirdiği Meta, sosyal medya platformlarının çalışma şeklini büyük ölçüde değiştirmeye devam ediyor. İlk olarak 2009 yılında ortaya çıkan ödeme hizmeti Facebook Pay, sonunda adını değiştiriyor.

MetaPay finansal hizmetler operasyonları başkanı Stephen Casriel, şirketin yerel ödeme aracının MetaPay olarak adlandırılacağını söyledi. FarmVille gibi oyunlar için ödeme yapmak veya Messenger’dan para göndermek için tasarlanan Facebook Pay, Meta isim değişikliği çılgınlığının en son adayı oldu.

Facebook Pay gitti, Meta Pay geldi

Geçen yıl şirket adını değiştirerek yeniden sıralamaya başlayan Facebook, ürünlerinin adlarını da değiştirmeye başladı. Örneğin, Oculus Quest artık Meta Quest ve Meta Portal gibi akıllı web kameraları için VR başlıkları ve Facebook portalları sunuyor.

Facebook Pay, Meta isim değişikliğinin en son örneğini yaşadı. Finansal hizmetler başkanı Stefan Casarial’e göre ödeme hizmeti artık Meta Pay olarak adlandırılacak. Ancak Kasriel, ödeme hizmetinin hala yenilenmenin ilk aşamalarında olduğunu söyledi.

Casariel, Meta’nın ürünlerinde sunduğu cüzdan hizmetinin değişebileceğini belirtti. Portföy deneyiminin nasıl olacağını belirlemenin ilk aşamalarındayız ve gelecekte söyleyecek daha çok şeyimiz olacak” dedi.

Meta’nın halihazırda Novi adında bir dijital cüzdanı var. Meta Pay’in bu cüzdana entegre edilip edilmeyeceği bilinmiyor ancak şirketin Zuck Bucks adlı bir “sanal para birimi” üzerinde çalıştığı da biliniyor. Ayrıca bu projenin bir kripto para birimi olmayacağı belirtiliyor.

Meta’nın NFT, metaverse ve kripto para birimleri için planları henüz tam olarak açıklanmasa da, finansal olarak zarar gördüğünü belirtmek ilginç. Örneğin, şirketin donanım projelerini ve metaverse’yi yöneten Reality Labs bölümü, yalnızca 2021’de 10 milyar dolar zarar gördü.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir