Yakın tarihli bir kararla Facebook, Haber Kaynağı adlı popüler özelliğini Feed olarak yeniden adlandırdı.

Facebook, haber akışı özelliğinin adını değiştirdi. 15 yıldan uzun bir süre sonra şirket, artık Feed olarak bilinen işini duyurdu. Kullanıcı için isim değişikliği Facebook’un Twitter hesabı üzerinden duyuruldu.

Facebook gönderilerine yorum kısıtlama özelliği geldi

Mark Zuckerberg kısa süre önce Meta’yı aradı. Bu özellik birkaç ay sonra ortaya çıktı. Bu, Facebook’un temel özelliklerine yönelik algıyı değiştirecek bir adım olarak yorumlandı. Bir Facebook sözcüsü, yeni ismin insanların kaynaklarında gördüğü farklı içeriği daha iyi yansıtması amaçlandığını söyledi.

Facebook, Haber Kaynağı bölümünün adını Feed olarak değiştirdi

Şimdilik, “Haberler” bölümünün yokluğu, şirketin sosyal medya uygulamasından ziyade meta verilere odaklanan bir geleceğe baktığı için şirketin odak değişikliğinin simgesi gibi görünüyor.

Facebook’ta haber yönetmek şirketler için zorlu bir işti. Birkaç yıldır iş dünyası liderleri, haberlerin bu platformda paylaşılan haberlerin sadece küçük bir kısmı olduğunu savundu. 2018’de şirket, yayıncılara değil Facebook arkadaşlarına odaklanmak için kanallarını yeniden tasarladı.

Facebook, son zamanlarda kutuplaşmış içeriğin, özellikle aşırı sağ içeriğin beslemeye hakim olduğu fikrine karşı çıkmaya çalıştı. Şirket, siyasi içeriğin o kadar popüler olmadığını belirten geniş çapta görüntülenen içerik raporları yayınladı. Bu noktada üstünkörü bir isim değişikliği herhangi bir sorunu çözmeyecektir.

Haber Kaynağı adlı Facebook özelliğinin Feed olarak yeniden adlandırılmasını nasıl buldunuz?Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir