2010’lu yıllarda popülerliği ile ön plana çıkan Evernote, bugünlerde eski günlerini epey özlüyor.  Zira popüler uygulama satılarak el değiştirdi.

Her geçen gün zayıflayan popüler not alma uygulaması Evernote, eski gücünü epey kaybetmiş gözüküyor. Not alma konusunda önemli adımlar atarak ilerleyen ve 2010 yıllarında popüler olmayı başaran Evernote, bu başarısını devam ettiremedi. Firma uzun zamandır durgun bir şekilde ilerliyordu ve bu hafta firma el değiştiriyor. 

Android için Evernote indir

iOS için Evernote indir

Evernote el değiştiriyor

Not alma uygulaması olarak piyasaya giren Evernote, çıktığı günden bu yana kendini geliştirmeyi başararak not alma uygulamasından çok fazlası oldu. Hatta kısa bir süre önce önemli düzeyde büyüme sağlayan ve toplam değerlemesi 1.2 milyar dolara kadar ulaştırmayı başaran Evernote, 220 milyon üzerinde abone sayısına ulaşmış ve hatta tarihteki en yüksek geliri de elde etmişti. Ancak Evernote tarafından 2016 yılından bu yana işler pek de yolunda gitmiyordu.

Hataları bir türlü ortadan kaldıramayan uygulamalar, beklentileri karşılamayan abonelikler, uzun yıllar sonra gelen ortak çalışma özelliği ve hızla büyüme kat eden rakipler, firmanın zorlanmasına neden oldu. Bunlar yetmezmiş gibi bir de görevinden ayrılan üst düzey yöneticiler ve fonlama turlarında beklentileri karşılamayan finansmanlar işi daha da zora soktu. Konuyla ilgili bu hafta yapılan açıklamalara göre Evernote platformu İtalya tabanlı Bending Spoons tarafından satın alındı. Bending Spoons daha Spline ve Remini gibi görsel düzenleme uygulamaları ile biliniyor. Satın alım bedeli hakkında bilgi verilmedi ancak Evernote, bir şekilde kendini geliştirmeye devam ediyor.

Twitter kapanıyor mu? Bazı ofislere kilit vuruldu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir