TP-Link geçtiğimiz gün düzenlediği lansmanda yeni bir yönlendirici piyasaya sürdü. Ev internetinde yeni çağın göstergelerinden biri olan Archer AX55 zarif bir tasarıma ve yeni bağlantı çağının gereksinimleri olan yüksek hız, geniş aralık ve kapsamlı güvenlik gibi tüm özelliklere sahiptir.

TP-Link, USB Type-C ethernet adaptörünü tanıttı

4 Temmuz 2022 – TP-Link®, kablosuz ağlarda dünya lideri. yönlendirici başlat ev internetinin yeni çağının sembolü olan Archer AX55 model yönlendirici, hız, kapsama alanı, ağ desteği, güvenlik ve şıklık gibi günümüzün ev internetinden beklenen tüm unsurları taşır.

Archer AX55, çift bantlı bir gigabit yönlendiriciye, Wi-Fi 6 teknolojisine sahiptir ve hem kablolu hem de kablosuz bağlantılarda yüksek hızlar sunar. 3 Gbps’ye (3000 Mbps) kadar kablosuz hızlara ulaşabilen ürünlerde ayrıca biri WAN olmak üzere 5 Gigabit Ethernet portu bulunuyor. Dolayısıyla, yüksek hızlı kablolu bağlantı desteği sunan bir ürünün faydaları bununla da bitmiyor. Cihazda ayrıca bir USB 3.0 bağlantı noktası bulunmaktadır.

160 MHz kanal desteği ile ürün bant genişliğini iki katına çıkarır. Bu, aynı anda yüksek hızlar gerektiren uygulamalar için yeterli kanal genişliği sağlar. OFDMA teknolojisi ile birden fazla yoğun uygulama aynı anda sorunsuz çalışabilir. Çevrim içi oyunlar, 8K videolar ve canlı yayınlar aynı anda oluşturulabilir ve ağ performansı düşmez.

Güçlü işlemci, yüksek bellek: TP-Link Archer AX55

Modern yönlendiriciler, tüm bu kapasiteyi kaldırabilecek güçlü işlemcilere ve yüksek kapasiteli belleğe sahip olmalıdır. Bu nedenle TP-Link mühendisleri Archer AX55 için bir Qualcomm yonga seti seçti. Ayrıca yönlendiricinin gövdesi, bu kadar çok güç üretecek ısı düşünülerek tasarlanmıştır. Daha yüksek ısı emici kasa tasarımı üniteyi serin tutar ve ağ performansı her zaman yüksek seviyede tutulur. Aynı zamanda bu tasarım şıklığı bir araya getiriyor. Modern ev tasarımı ile el ele giden zarafeti gösterir.

Router, içerdiği dört adet yüksek performanslı anten sayesinde oldukça geniş bir kapsama alanı sunar. Hüzmeleme teknolojisi, Wi-Fi sinyalini ağa bağlı cihazlara odaklayarak akıllı sinyali yayar.
TP-Link OneMesh desteği içeren sağlam bir güvenlik özelliği ürünü olan

Mesh Desteği, diğer TP-Link OneMesh ürünleriyle kolayca bir ağ ağı oluşturur. Ayrıca yeni ev interneti çağının bir diğer önemli unsuru olan güvenlik de üst düzeyde tutuluyor. Archer AX55’te bulunan HomeShield güvenlik paketi, gelişmiş güvenlik özellikleriyle birlikte gelir. Antivirüs yazılımı, ebeveyn kontrolü, misafir ağı gibi özellikler sunan bu pakete ek olarak router, en son güvenlik protokolü olan WPA3’ü destekler.

Ürünün kurulumu ve yönetimi çok kolaydır. Tüm işlemler, Tether uygulamasıyla bir akıllı telefon aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Bunlara otomatik güncellemeler dahildir.

Ev internetinde yeni çağın simgelerinden biri olacak Archer AX55 router, Türkiye’de 95 USD (KDV dahil) fiyatla satışa sunuluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir