Epic Games, QA test uzmanları ve diğer çalışanlar için bazı tam zamanlı ve iş avantajları sağlayacağını duyurdu.

Oyun indirmeleri ve oyun platformları, birçok kişi bazı oyunları piyasaya çıkmadan önce test ediyor ve deneyimlerini oyun şirketleri ile paylaşıyor. İşletmeler için faydalı olsa da birçok testçinin hakkı elinden alınmakta ve zor koşullarda çalışmak zorunda kalmaktadırlar.

Epic Games bu düzenlemeyi değiştirmeye karar verdi. İyi haber şu ki, test oyuncuları istismarlardan korunacak; Denetçileri tam zamanlı çalışanlar olabilen Epic Games, ABD merkezli tam zamanlı, fayda temelli çalışanlardan oluşan bir birlik işe alıyor. Fortnite geliştiricisi, diğer kalifiye çalışanlara ve kalite güvencesi (QA) test uzmanlarına tam zamanlı işler sunar.

Tester’lar tam zamanlı çalışan olabilecek

The Verge tarafından alınan bir notta Epic Games, nitelikli ABD çalışanlarına talep üzerine tam zamanlı iş sağlayacağını ve çoğu teklifin 4 Nisan 2022’den itibaren geçerli olacağını söyledi. Bazı işçilerin teklifi alamayacağını söyleyen istisnalardan da bahsetti.

Epic Games 35 ABD eyaletinin desteğini kazandı

Epic Games sözcüsü Elka Luk, yüzlerce müteahhitin işe alınacağını söyledi. Ve değilse hepsi testçi olacak. Kalite test uzmanları ve diğer çalışanlar, Eastridge, Hays ve Nextaff dahil olmak üzere geçici ajanslar aracılığıyla sözleşme yapar.

Epic Games de dahil olmak üzere oyun endüstrisi, test oyuncuları konusunda biraz sert davrandı. Birçok test uzmanı saatlerce eğitim alır. Üstelik bazen kriz denilen bu çalışma süresi için ödeme almıyorlar. 2019’da Epic Games, Fortnite’ı hayranların beklentilerine göre iyileştirmek için gereken uzun çalışma gününü açıkladıktan sonra eleştiriler aldı.

Oyun şirketinin bu hamlesi rakip şirketler arasındaki rekabeti artıracak gibi görünüyor. Ayrıca diğer oyun geliştirme stüdyolarını da teşvik edecek. QA test uzmanları ve diğer çalışanlar için çalışma koşullarını iyileştirin.

Epic Games’in bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir