Apple telefon piyasasında lider konumdadır. Her yıl çıkarttıkları yeni model iPhone ile piyasaları sallamakta ve müşteriler tarafından yoğun ilgi görmektedir. En son olarak çıkartılan iPhone 12, farklı tasarımı ve inanılmaz özellikleri ile telefon piyasasına öncülük yapmaktadır. Piyasaya çıkan her yeni telefonun harika ve etkileyici özellikleri olsa da genellikle bazı teknik hatalara sahip oluyor. Bu yüzden hiçbir telefon mükemmel değildir diyebiliriz.

Telefonlarda oluşan bu teknik hataları firmalar yaptıkları güncellemelerle düzeltmeye çalışmaktadır. Bazen bu güncellemeler başarılı olsa da bazen ise bu teknik sorunlar düzeltilememektedir. Telefondaki bu teknik sorunların bazen çözümleri ise güncelleme beklemeden halledilebilen ufak problemler olmaktadır. İşte telefon piyasasının gözdesi olan iPhone 12’nin en yaygın teknik hataları:

1 – iPhone 12 telefon bekleme durumundayken şarjın azalması sorunu

Apple marka telefonların en beğenilen özelliklerinden birisi şarjlarının uzun süre gitmesidir. Ancak bu kez pek alışık olunmayan bir sorunla karşılaşılmıştır. iPhone 12’nin problemlerinden birisi, telefon bekleme durumundayken hızlı bir şekilde şarjının azalmasıdır. Telefonun bekleme durumunda olması demek, telefonun kullanılmadan ekranı kapalı şekilde durması demektir. Bu bekleme süresi içinde (8-10 saat) iPhone 12’nin %20 ye varan pil azalması yaşadığı gözlenmiştir. Beklemede durumundayken şarjın azalması telefonu uçak moduna aldığında da devam etmektedir. Bu sorunun IOS işletim sistemi kaynaklı olduğu düşünülmektedir ve yeni bir güncelleme beklenmektedir.

iOS 16 Beta nasıl indirilir kurulur?

2 – iPhone 12 4G/5G ağ bağlantısı kopma sorunu

iPhone 12 serisinin en önemli özelliklerinden birisi 5G bağlantısının olmasıdır. Ancak kullanıcıların karşılaştıkları sorunlardan biri ise 4G ve 5G ağ bağlantısın aniden kopma sorunudur. Kullanıcılar, telefonun aniden ağ bağlantısından koptuğunu ve tekrar otomatik olarak bağlanmadığını söylemektedir.

Ağ bağlantısı sorunu genellikle kullanıcılar hareket halindeyken meydana gelmektedir. Sorun 4G ve 5G fark etmeksizin oluşmaktadır. Apple hala bu sorunun neden kaynaklandığını bulmuş değil. Ancak kısa bir çözüm olarak telefonun uçak modunun açılıp kapatılmasıyla tekrar ağa bağlanması sağlanmaktadır.

3 – iPhone 12 ekranda yeşil renk oluşması sorunu

iPhone 12 serisi piyasaya sürüldükten sonra bazı kullanıcıların karşılaştıkları sorunlardan biri de ekranda yeşil renk oluşmasıdır. Özellikle siyah renk bir ekranda yeşil renk bir tonun oluşmasıdır. Bu sorun tüm iPhone 12 modellerinde görülmüştür. Apple son yaptığı güncellemelerle bu sorunu oldukça azaltmıştır ancak yeni alınan iPhone 12 telefonlarda ara sıra hala karşılaşılmaktadır ve telefonun güncellemesi yapıldıktan sonra sorun ortadan kalkmaktadır. Eğer güncelleme sonrası sorun çözülmüyorsa telefonu teknik servise götürmelisiniz.

4 – iPhone 12 WiFi bağlanma sorunu

iphone 12 sik karsilasilan sorunlar 1

WiFi bağlanma sorunu sadece iPhone 12’de görülen bir sorun değil, neredeyse her iPhone modelinde karşılaşılan bir sorundur. iPhone 12 kullanıcıları telefonlarının WiFi ağına bağlanmadığını ve Wifi ağından yavaş internet hızı aldıklarını söylemektedir. Bu WiFi bağlanma sorunu iPhone 12’deki bazı yanlış ayarlardan veya WiFi yönlendiricisinden kaynaklanıyor olabilir.

iPhone 15 Pro, periskop kameraya sahip olabilir

5 – iPhone 12 bluetooth sorunu

iPhone 12 kullanıcıları telefonlarında bluetooth sorunları yaşadığı söylemektedirler. Kullanıcılar, genellikle bluetooth eşleştirmelerinin başarısız olduğunu veya diğer cihazın bluetooth eşleştirme ekranında hiç görünmediğini bildiriyorlar. Bu problemin geçici çözümlerinden birisi bluetoothu açıp kapatmaktır ancak çoğu zaman sorun çözülmemektedir. Diğer bir geçici çözüm ise telefonu kapatıp açmak ve eşleşmeyi tekrar yapmaktır. Ancak bunların hiçbiri kesin çözüm değildir. Apple bu sorun üzerinde çalışmaya devam etmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir