Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Elon Musk, yeni bir yapay zeka şirketini duyurarak dikkatleri üzerine çekti. Musk’ın, daha önce bahsettiği yapay zeka şirketi resmen faaliyete geçti ve adı xAI olarak belirlendi. Şirketin odak noktasının “evrenin gerçek doğasını anlamak” olduğu belirtildi. Elon Musk’ın yeni girişimiyle, yapay zeka alanında önemli bir etki yaratması bekleniyor.

Elon Musk, Tesla ve SpaceX’in CEO’su olarak görev yaparken, xAI adlı yeni yapay zeka şirketinin yönetimini üstlendi. Şirketle ilgili yapılan açıklamalarda, xAI için özel olarak oluşturulan ekip üyelerinin özgeçmişlerine de değinildi. Ekip üyelerinin önceden DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla ve Toronto Üniversitesi gibi önemli kurumlarda çalıştığı ve geniş bir bilgi birikimine sahip oldukları belirtildi. Ayrıca, ekip üyelerinin donanım konusunda da uzman oldukları vurgulandı. 

Elon Musk yeni yapay zeka şirketi xAI’ı  duyurarak dikkatleri çekti

Yapay zeka robotlarının geliştirilmesine ara verilmesine ilişkin mektup imzalamıştı

Elon Musk, geçmiş olduğumuz Mart ayı içerisinde, yapay zeka robot tasarımları için ortak güvenlik protokolleri geliştirilmiş ve bağımsız uzmanlarca uygulanıp denetimi sağlanana kadar, ileri seviyede yapay zeka robotlarının geliştirilmesine ara verilmesini talebinde bulunulan açık mektubu imzalayan binden fazla kişi arasında yer almıştı.

Elon Musk, Nisan ayı içerisinde de Microsoft ve Google’ın geliştirmiş olduğu yapay zeka sohbet robotlarına meydan okumak ve rakip olarak karşılarına geçerek “TruthGPT” adını vermiş olduğu bir platformu başlatacağını da duyurmuştu.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir