Nisan ayında Twitter’ı alacağını duyuran Elon Musk, yaşanan tartışmalar sebebiyle bu kararını askıya almıştı. Yeni bilgiye göre Musk, satın alma işleminden vazgeçebilir.

Elon Musk, Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuştu. Ancak ilerleyen haftalarda Twitter ve Elon Musk arasında gerginlik yaşanmış ve hatta özellikle platformdaki bot hesaplar önemli bir konuşma haline gelmişti. Tüm bu tartışmalar ile beraber Musk’ın Twitter’ı satın almaktan vazgeçebileceği konuşulmaya başlandı. Tartışmaların ardından Twitter satın alma işlemlerini askıya alan Musk, arada sırada Twitter ile ilgili paylaşımlar yapmaya devam ederken The Washington Post’un yeni haberleri ses getirdi. Üç anonim kaynağa dayandırılan bu bilgiye göre Musk, Twitter’ı satın almaktan vazgeçme yolunda daha da hızlı ilerledi.

Finansal görüşmeler sonlandır

elon musk twitteri almaktan vazgecebilir

Kaynaklar tarafından aktarıldığı üzere Elon Musk, Twitter satın alımında finansman olarak tartışmaya dahil olmayı tamamen bıraktı. Yani Musk, bugüne kadar Binance ve Suudi Prens El-Velid bin Talal gibi isimlere katılacak finansal destekçilerle görüşmelerine son verdi. Bu da Elon Musk’ın Twitter’ı satın almaktan vazgeçmiş olabileceğini gösteriyor. Musk, Twitter’ı satın almaktan vazgeçerse platform ve kendisi arasında imzalanan anlaşmaya göre Musk, Twitter’a 1 milyar ceza ödemek zorunda kalacak. Çünkü anlaşmaya göre bir tarafın anlaşmadan vazgeçmesi halinde karşı tarafa 1 milyar dolarlık bir ceza ödemesi gerekecek.

Twitter’da işte çıkarılmalar yaşandı

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiğine dair ihtimaller tartışılmaya devam ederken, şirketten işten çıkarılmalar yaşandığı açıklandı. Twitter tarafından da doğrulanan bu olayda işten çıkarılan sayısı 100’ün altında olup, şirkette işe alımdan sorumlu olan ekibin çoğunun işten çıkarıldığı bildirildi.

Çocukların uygunsuz fotoğraflarını anında silecek uygulama geliştirildi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir