Ünlü girişimci Elon Musk, Twitter kullanıcılarını platformun algoritmasında bir hata olabileceği konusunda uyardı! Detaylar haberimizde:

Elon Musk Twitter’ın CEO koltuğuna oturabilir

Elon Musk, temizlenmemiş spam hesaplarından rahatsız olduğu gerekçesiyle kısa süre önce Twitter satın alımlarını askıya aldı. Ünlü iş adamı Twitter’ın herkesin fikrini ifade edebildiği demokratik bir alan olmasını istiyor. Bu nedenle spam hesapların platformdan temizlenmesi ve kimlik doğrulama sisteminin gelmesi gerektiğine inanıyor.

Ünlü girişimci Elon Musk, dün akşam Twitter’ında algoritmasıyla ilgili birkaç açıklama yaptı. Daha sonra, gerçekten sadece Twitter kullanıcılarının ne okuyabileceğini tahmin etmeye çalıştığını ve bunun zararlı olmadığını söyledi. Gelin detaylı haberleri birlikte görelim.

Elon Musk, Twitter algoritmasının kullanıcıları manipüle ettiğine inanıyor!

Twitter’ın spam hesaplarını temizlememesi üzerine alışverişlerini donduran bir iş adamı, platformun algoritmasını hedef alarak kullanıcıların manipüle edildiğini söyledi. Elon Musk, dün gece hesabındaki algoritmayı düzeltmek için Ana Sayfa sekmesindeki yıldız simgesinden “Son Tweetler”i seçebileceğini hatırlattı.

Bir başka ünlü milyarder de bu paylaşımın altına açıklama yaparak konuyla ilgili şunları söyledi:

 “Algoritma için kötü niyet önermiyorum, bunun yerine ne okumak isteyebileceğinizi tahmin etmeye çalışıyorum. Platform, bunu yaparken fark etmeden bakış açılarınızı manipüle ediyor.”

Arkasından bir açıklama daha paylaşan Musk şu ifadelere yer verdi:

Kodda yer alan olası hatalardan bahsetmiyorum bile. Açık kaynak, hem güveni hem de etkiyi çözmenin yoludur.

Öte yandan tüm bunlar Elon Musk’ın rastgele 100 Twitter takipçisi seçtikten sonra bir anket yapmak zorunda kalmasıyla oldu. Tanınmış girişimci geçtiğimiz günlerde alışverişlerini askıya aldıktan sonra rastgele 100 takipçi seçerek kaç tane çarpışma olduğunu ölçeceğini açıklamıştı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Twitter algoritması gerçekten bu şekilde olabilir mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir