Elektrikli araç üreticisi Tesla, uzun zamandır beklenen indirme düğmesiyle tartışmalı FSD Beta programını genişletmeye hazırlanıyor.

FSD Beta yazılımının önceki bir sürümünü ” harika değil ” olarak nitelendiren Tesla CEO’su Elon Musk, Cuma akşamı FSD Beta’nın artık çok iyi göründüğü ve sürücülere sürüş sırasında dikkat etmelerine gerek kalmayacak şekilde yanlış bir güvenlik hissi verebileceği konusunda uyardı.

Tesla, sürücü yardım sistemlerini Autopilot adlı standart bir pakette ve ABD’de Tam Kendi Kendine Sürüş’ün kısaltması olan FSD adlı premium bir pakette pazarlıyor.

Musk, hayranlarına en az altı aydır bir FSD Beta düğmesi vaat ediyor. 9 Mart 2021′de şunları yazdı: “FSD’nin 8.3 derlemesi önümüzdeki haftanın sonuna kadar KG testi yapılmalı, yani aşağı yukarı o zaman indirme düğmesi görünmelidir.”

CEO ayrıca Perşembe günü, Tesla’nın FSD Beta indirmelerine erişmeden önce iyi sürücüler olduklarını kanıtlamak için yaklaşan Beta düğmesini kullanan sahiplerine ihtiyaç duyacağını açıkladı.

Elon Musk Tesla yöneticiliğinden rahatsız olduğunu

Musk şunları yazdı: “Beta düğmesi, Tesla sigorta hesaplayıcısını kullanarak sürüş davranışını değerlendirmek için izin isteyecektir. Sürüş davranışı 7 gün boyunca iyiyse, beta erişim izni verilecek.” (Şirket, Ağustos 2019′da ana eyaleti Kaliforniya’da sigorta satmaya başladı.)

Tesla yönetim kurulu üyesi Hiromichi Mizuno, Musk’ın duyurusunu paylaştı ve Cuma günü şirketin yaklaşımını övdü: “Sürmemek için iyi bir sürücü olmalısınız, bu yeni bir norm haline gelebilir.”

Musk, Cuma gecesi Mizuno’ya cevap verdi:

″İronik olarak, şu anda evet. FSD beta sistemi bazen o kadar iyi görünebilir ki uyanık olmak gerekli değildir, ama öyledir. Ayrıca, çok dikkatli olmayan herhangi bir beta kullanıcısı boot edilecektir.2000 beta kullanıcısı neredeyse bir yıl boyunca hiçbir kaza olmadan çalışır. Öyle kalması gerekiyor.”

Musk’ın tweet’i, Mart 2021′de Kaliforniya Motorlu Araçlar Otonom Araçlar Şubesi’nde yazılan notta iletilen FSD Beta programı hakkındaki gerçeklerle çelişiyor.

Notu yazan DMV’nin Otonom Araçlar Şube Şefi Miguel Acosta, o tarihte yardımcı genel danışman Eric Williams ve Autopilot yazılım direktörü CJ Moore da dahil olmak üzere Tesla çalışanlarıyla konuştu.

Acosta, 9 Mart 2021 itibariyle, 753 Tesla çalışanı ve 71 çalışanı olmayan FSD Beta programını kendisine bildirdiklerini yazdı. Musk’ın Cuma günkü tweetinde bahsettiği 2.000 FSD Beta kullanıcısı gerçek rakamları yansıtmıyor.

Yabancı bir yayın kuruluşu, yasal bir şeffaflık web sitesi olan Plainsite tarafından daha önce yayınlanan, Tesla ile California DMV arasındaki notu ve diğer yazışmaları doğrudan elde etti.

Tesla, yazışmalarında en yeni FSD Beta özelliklerini bile tamamen sürücüsüz teknolojiden ziyade Seviye 2 sürücü destek sistemi olarak nitelendirdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir