Elon Musk Tesla yöneticiliğinden rahatsız olduğunu belirtti - Haberler - indir.com

Elon Musk Tesla yöneticiliğinden rahatsız olduğunu belirtti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-14 10:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

SpaceX ve Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk’tan şaşırtıcı bir açıklama geldi. Elon Musk yaptığı açıklamada Tesla’nın kurucusu olmaktan nefret ettiğini açıkça dile getirdi.

Teknoloji dünyasının en çılgın isimlerinden biri olan Elon Musk öncü olduğu projelerle dikkatleri üzerine çekiyor. Bugüne dek bilim ve teknoloji alanında pek çok çarpıcı projeyle gündeme gelen Elon Musk’ın Tesla’nın çalışmalarından mutlu olduğu düşünülüyordu. Otonom araç teknolojisine umutlu bakan Elon Musk dün yaptığı açıklamada Tesla’dan mutlu olmadığını dile getirerek herkesi şaşkına çevirdi.

Elon Musk kripto para borsasındaki gücünü kaybediyorElon Musk kripto para borsasındaki gücünü kaybediyor

Elon Musk Tesla hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı

BBC tarafından yayımlanan bir habere göre, Tesla şirketinin milyarder kurucusu Elon Musk geçtiğimiz dönemlerde şirketin yönetim kurulu üyelerine bir güneş paneli şirketini satın almaları için baskı yapmakla suçlanmıştı. Yönetim kurulu üyeleri konuyu davaya taşımıştı. Musk dün davanın ilk duruşmasında Tesla hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Elon Musk açıklamasında "Bundan (Tesla’nın patronu olmaktan) oldukça nefret ediyorum; vaktimi tasarım ve mühendislik yaparak geçirmeyi tercih ederdim." Dedi.

Elon Musk uzaya gitmek için rakibinden bilet aldı

Davacı tarafların avukatının, Elon Musk’ın liderlik anlayışını eleştiren bir video göstermesi üzerine ise "Hiçbir şeyin patronu olmak istemiyorum." dedi ve ardından Tesla'nın patronu olmaktan nefret ettiğini vurguladı. Tesla yönetim kurulu üyeleri ise parası neredeyse bitmek üzere olan SolarCity isimli güneş paneli şirketinin satın alınmasına ilişkin bu yatırımın şirketin kaynaklarının boşa harcamak olduğunu belirtiyor. SolarCity batmak üzere olan bir şirket olduğundan Tesla çatısı altına alınmasına karşı çıkan hissedarlar Elon Musk’ın liderlik anlayışından da pek memnun değil gibi görünüyor.

Yönetim kurulu üyelerinin karşı olduğu bu satın alma anlaşması yapıldığında Musk, hem Tesla'nın hem de kuzenleri tarafından kurulan SolarCity şirketinin yüzde 22'lik hisselerine sahipti. Ancak Musk açıklamasında şirketteki hisselerden herhangi bir kazanç elde etmediğini vurguladı.


Elon Musk otonom araçların bu kadar zor olacağını beklemediğini söylediElon Musk otonom araçların bu kadar zor olacağını beklemediğini söyledi
Elon Musk uzaya gitmek için rakibinden bilet aldıElon Musk uzaya gitmek için rakibinden bilet aldı

PAYLAŞ