Tesla CEO’su Elon Musk California’daki bir mühendislik işe alım etkinliği olan AI Day 2022’de konuştu. Etkinlikte görücüye çıkan robot prototipi dikkat çekti.

Tesla, Elon Musk’ın katı ofise dönüş politikasıyla mücadele ediyor

Ağustos 2021’dek Elon Musk, Tesla’nın Tesla Bot veya Optimus olarak bilinen insansı bir robot inşa ettiğini söylemişti. Bu açıklamanın ardından sözü edilen robot, AI Günü’nde görücüye çıkarıldı. Etkinlikte havada yürüyebilen ve el sallayabilen iki ayaklı bir insansı robotu sergilendi. Palo Alto’da ilk kez bir robotun herhangi bir mekanik destek olmadan sahneye çıktığının vurgulanması etkinliğin önüne geçtiği gibi yeni teknolojiye dair merak uyandırdı. Tesla merkezli sosyal medya etkileyicilerinin de dahil olduğu etkinlikte konuşma yapan Musk şunları söyledi;

“Tam kendi kendine sürüş için AI gelişmeleri ve genel olarak gerçek dünyadaki AI sorunlarına nasıl uygulandıkları hakkında konuşacağız. İnsansı robotlar dışarıda. Bence Tesla çalışmamız AGI’ya (yapay zeka] önemli bir katkı sağlayabilir. Bence Tesla liderlikte iyi çünkü biz bir payla listelenen bir şirketiz. Bu, halkın Tesla’nın kontrolünü ele geçirdiği anlamına geliyor ki bu bence iyi bir şey. Yani delirirsem beni kovabilirsin – bu önemli. Belki de deli değilim. “

Elon Musk, daha önce OpenAI yapay zeka girişimini kurmuş ve daha sonra ayrılmştı. 2015 yılında OpenAI, bir Rubik Küp bulmacasını çözmek için insansı bir robot kol için bir sinir ağı geliştirmesiyle övündü. Musk, 2021 AI Günü’nde Tesla Bot konseptini ilk kez tanıttığında, “Markete gidip bana böyle yiyecekler getirebilmeli” dedi.

Musk daha sonra Tesla’nın robotlarının bir gün onlardan daha iyi olabileceğini söyledi. Günümüzde araç ve pil üreten Tesla fabrikalarında binlerce robot kullanılacak. Cuma günkü sunum sırasında Tesla çalışanları, robot kasları ve robotun onu kavramasına ve zekasını göstermesine izin verecek uyarlanabilir robotik kollar gibi Tesla tarafından tasarlanmış aktüatörler de dahil olmak üzere insansı robotlarının gelecekte nasıl çalışabileceğini gösterdi.

Tesla Autopilot Engineering direktörü Milan Kovacs, LinkedIn profiline göre, şirketin Tesla araçları için sürücü yardım sistemleri, özellikle bilgisayar görüş sistemleri geliştirme deneyiminin, şirketin insansı robotu nasıl çalıştıracağını bulmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Tesla nöron ağını geliştirmeye çalışıyor

Tesla nöron ağını düzenlemek ve sürücünün denetimi sırasında engelleri otomatik olarak önlemek için bir sürücü yardımcı sistemi geliştirmek olarak işaretlenmiştir. Şimdi Tesla, şirketin günde 500.000 klibi çiğnemesine izin verecek otomatik etiketleme teknolojisi geliştirdiğini söylüyor. Sonunda “son” etiketine ulaşılır, ancak otomatik etiketleme sistemi onları güçlendirir. Konuşmacılar ayrıca Tesla’nın geliştirdiği çip ve veri altyapısında ne kadar iyileştirme yaptıklarını da detaylı olarak tartıştı.

Bunun yanı sıra etkilinlikte bir müşterileri normal trafikte sürücü gerektirmeyen kendi kendine giden arabaları ne zaman kullanabileceklerini sordu. Musk, Tesla’nın bu AI Günü etkinliğini düzenlediğini ve “sizin gibi dünyanın en yetenekli insanlarından bazılarını Tesla’ya katılmaya ve bunu gerçeğe dönüştürmeye ikna etmek için” robot prototipleri sergilediğini açıkladı.

CEO, insansı robotların “milyonlarca insana yardım edebileceğine” inanıyor çünkü işe yararsa, dünyanın bolluk içinde bir gelecek, insanların her şeye sahip olabileceği, yoksulluğun olmadığı bir gelecek” olacağına inanıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir