Musk, yaklaşık bir yıl içinde Tesla’nın direksiyon başında insanlara ihtiyaç duymayacak kendi kendine giden arabalara sahip olacağını duyurdu.

Tesla’nın elektrikli tırı ön siparişe açıldı

Tesla CEO’su Elon Musk geçtiğimiz Cuma günü Brezilya’daydı. SpaceX’in Starlink uydusunu kullanarak yerel yönetimleri ve Amazon bölgesini internete bağlayan bir proje başlatmak için Brezilya’ya giden Musk, yerel gazetecilerin Tesla ile ilgili sorularını da yanıtladı.

Elon Musk sürücüsüz otomobiller için 2023 yılını işaret etti!

Elon Musk Brezilya’da gazetecilere verdiği demeçte, Tesla’nın gelecek yıl sürücülerin direksiyon başında oturup izlemesine gerek kalmadan kendi kendini süren arabalarına sahip olacağını söyledi. Musk, tarih olarak 2023 yılını gösterdi.

Apple’ın sürücüsüz otomobili için ilk açıklama geldi

Musk, yaklaşık bir yıl içinde veya Mayıs 2023 civarında Tesla’nın sürücü koltuğunda kimse olmadan otonom olarak sürebilen bir araca sahip olacağını iddia ediyor. Musk bu açıklamayı daha önce yapmıştı.

Elon Musk, daha önce 2022’nin sonunda Tesla’nın yollarda 1 milyon robot aksına sahip olacağını söylemişti. Musk kısa süre önce Tesla’nın bu yılın sonuna kadar bir milyon robotu kullanıma sunma hedefini “FSD Beta’da bir milyon insan” olarak değiştirdi.

“Robotaxi”  terimi, Tesla’nın tekerlekler üzerinde sürücüsüz çalışma konusundaki yeni girişimini ifade eder. Öte yandan Tesla’nın tam otonom sürüşün (FSD) beta versiyonu, otonom sürüş sisteminin tüm avantajlarına sahip. Ancak bazı durumlarda, başarısız olabilecek bir sistem bir tetikleyici gerektirir. Sürücü, başka herhangi bir durumda kontrolü koruyarak kötü sonuçlardan kaçınabilir.

Beta aşamasındaki kişi sayısı artırılarak Tesla FSD sisteminin daha geniş bir ortamda test edilmesi ve daha fazla veri toplanarak sistemin geliştirilmesi planlanmaktadır. Yeterli iyileştirmelerle Tesla, FSD sisteminin sonunda sürücü yardımına ihtiyaç duymadan kullanılabilecek kadar güvenli hale geleceğini umuyor. Ancak birçok değişkeni içermesi gereken bu sistemin güvenliği hala şüphelidir. Elon Musk’ın daha önce de benzer açıklamalarda bulunması, sürücüsüz otomobiller konusunda şüpheleri artırdı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir