Tanıtıldığı günden bu yana çok yol kat eden Tesla Semi için herkesin ön sipariş verebileceği bir süreç başladı.

Tesla Model 3’ü Kamyonete Çevirdiler

Lojistik sektörü için oldukça önemli olan elektrikli kamyonlar Tesla’nın da piyasaya girmesiyle ciddi bir seçim olacak. Duyurunun üzerinden bir süre geçmesine rağmen Tesla, Tesla Semi elektrikli kamyon için yeni gelişmeleri duyurmaya devam ediyor. Bir pandemide geliştirme sürecinin kesintiye uğramasına rağmen, kamyon için ön siparişler açık. Rezervasyon sırasında ödenecek miktar biraz şaşırtıcı.

Tesla Semi 20.000 $ depozito isteyecek

Anladığınız üzere Tesla web sitesinde açılan ön siparişlere herkes katılamaz. Ön sipariş vermek için önce 20.000$ yatırmalısınız. Aracı almayı bırakırsanız, bu tutar size iade edilecektir, ancak bunun sağlanması kısmen zor bir kriter olduğu açıktır. Tesla’nın yarı malı milyonlarca doların düşünüldüğü lojistik sektöründe olacağından orta ve büyük şirketler için 20.000 dolar çok uzun bir süre değil.

Arabanın fiyatı 150.000$’dan başlıyor ve 180.000$’a kadar çıkıyor. Bu fiyat artışı seçilen güç aralığına göre gerçekleşir. 500 km’ye yakın menzil sunan bir opsiyonun fiyatı 150.000$, 800 km’ye kadar menzil sunan bir opsiyonun fiyatı ise 180.000$’dır.

Tesla cm, pilin boyutu konusunda hala belirsiz olsa da daha önce 1,6 km’nin 2 kW enerji kullandığı belirtilmişti. Tesla Semi’nin en çok gözden kaçan yönü, lojistik şirketlerinin her ay akaryakıt için milyonlarca dolar harcadığı maliyettir. Elektrikli kamyonlar, daha yüksek verim ve daha çevreci bir görüntü sergilediği için Tesla Semi gibi büyük firmaların favorisi olabilir.

Pepsi gibi büyük lojistik departmanları olan şirketlerin Tesla Semi siparişi verdiğini daha önce bildirmiştik. Artık herkesin ön sipariş verebileceği sürece sürece girdiğini görüyoruz. Tesla Semi’nin sektöre örnek olmasını ve elektrikli kamyonlarla daha çevreci dağıtımlar yapılmasını umuyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir