Apple'ın sürücüsüz otomobili için ilk açıklama geldi - Haberler - indir.com

Apple'ın sürücüsüz otomobili için ilk açıklama geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-06 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple CEO'su Tim Cook, vermiş olduğu bir röportajda şirketin geleceği ile ilgili olarak önemli detaylar paylaştı. Söz konusu bu röportajda sürücüsüz otomobil ve AR teknolojisinden söz eden CEO, son aylar içerisinde art arda gelen Apple Car iddialarına da yanıt verildi. 

Apple Car iddialarına Tim Cook’tan yanıt geldi

Apple CEO’su Tim Cook, New York Times’a vermiş olduğu röportajda, markanın geleceği hakkında önemli detaylar paylaştı. Cook, Apple Car ile ilgili olarak sorulan bir soruya ise net bir şekilde yanıt vermedi. CEO'ya göre lider firma donanımı, yazılımı ve buna bağlı olan hizmetleri entegre bir şekilde sunmayı tercih ediyor. CEO, kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkarmak adına bu durumu sihirli olarak nitelendiriyor. Buna göre ise Apple'ın ana hedefi girmiş olduğu her sektörde bu deneyim için birincil teknolojiye sahip olmak olacak. 

Apple büyük güvenlik açığına karşı hızlı güncelleme çıkardıApple büyük güvenlik açığına karşı hızlı güncelleme çıkardı

Maalesef ki Tim Cook, bu söyleşi kapsamında Apple Car konusuna direkt olarak değinmedi. Buna karşılık Cook söyleşide, sürücüsüz otomobil ve otonom teknolojilerinin geleceğin adeta çekirdek teknolojisini olacağının altını çizdi. Öyle ki Cook, özelikle otonom ve robot teknolojisi bir araya geldiğinde daha anlamlı olacağı aktarıldı. Fakat Cook, Apple'ın çok fazla proje üzerinde çalışmalar yaptığı ve bunların her birini de hayata geçiremediğini dile getirdi. Bu da Apple Car projesinin şu an için olgunlaşma aşamasında olduğunu gösteriyor. Reuters tarafından 2020 sonunda ortaya çıkarılan rapor ise Apple Car için proje detaylarını gün yüzüne çıkarıyordu. Söz konusu bu rapora göre sürücüsüz Apple otomobil için lityum demir fosfat (LFP) pil kimyasını kullanılması gündemde.

Apple bünyesinde yer alan Analist Minh Chi Kuo ise projenin 2025 yılında hayata geçirileceği yönündedir. Apple şimdiye kadar bu iddiaların herhangi birini yayınlamadı. Hatta öyle ki Kia ve Hyundai ile otomobil için çalışma yapan Hyundai tarafından yapılan açıklama kapsamında ortaya çıktı. Apple Car projesi yeni gibi geliyor olsa da, esasında yaklaşık olarak üç yıldır bu proje ile ilgili çeşitli iddialar gündeme geliyor. Hatta Apple CEO'su Tim Cook 2017 yılında Apple Car için özel bir yapay zeka sistemi hazırladığını dahi aktardı. Tüm bunlara karşılık proje ile ilgili olarak iddiaların sonlar içerisinde daha da arttığını Cook'un söyleşisindeki kaçamak cevaplardan anlamak mümkündür. Tim Cook, otomobil iddialarına direk olarak cevap vermiyor olsa da AR teknolojileri ile ilgili olarak açıklayıcı bilgiler paylaştı. Buna göre ise Cook, AR teknolojisinin sağlık, eğitim, oyun ve perakende için yeni imkanlar sunduğu görüşündedir. Cook, özellikle de akıllı cep telefonların AR trendinde yükselişe geçtiğini gördüğünü de açıkladı. Bilindiği üzere Apple, Ar oyun ve uygulamalara son yıllar içerisinde daha fazla önem vermeye başladığın gösteriyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla bilginin eklenmesi bekleniyor. 

 


Apple onarım programını başlatıyorApple onarım programını başlatıyor
Apple en çok tercih edilen kulaklık markası olduApple en çok tercih edilen kulaklık markası oldu
Apple'ın akıllı gözlüğünün çıkış tarihi netleştiApple'ın akıllı gözlüğünün çıkış tarihi netleşti

PAYLAŞ