Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, çalışanlarıyla bir araya geldikleri ilk toplantı sırasında önemli açıklamalar yaptı. Musk’ın belirttiği üzere önlem alınmadığı sürece şirket iflas edebilir. 

Elon Musk, Nisan ayından bu yana Twitter’ı satın almak için çalışıyordu ve 28 Ekim günü çabaları sonuç buldu ve satın alma işlemini gerçekleştiren Musk, son haftalarda her söylemiyle gündeme geliyor. Satın almanın ardından önemli isimlerin işten ayrılması ve çeşitli işten çıkarılmalarında yaşandığı  Twitter, Elon Musk ile ilk toplantısını yaptı.

Twitter’da görev alanlar ve Elon Musk bir toplantı gerçekleştirdi ve bir saat boyunca devam etti. Musk, Twitter’ın iflas edebileceğini dahi söylerken, çeşitli açıklamalar yaptı. The Verge tarafından sunulan toplantı kayıtlarında yer alan bilgilere göre

Twitter, bir banka mı oluyor?

“Ödemelerde bu dönüştürücü fırsatın olduğunu düşünüyorum. Ödemeler gerçekten sadece bilgi alışverişidir. Bilgi açısından, örneğin doğrudan mesaj göndermekle ödeme göndermek arasında çok büyük bir fark yok. Bunlar temelde aynı şeydir. Prensip olarak, ödemeler için bir doğrudan mesajlaşma yığını kullanabilirsiniz ve bu kesinlikle takip edeceğimiz yol. Twitter, insanların dünyanın herhangi bir yerine anında ve gerçek zamanlı olarak para gönderebilmelerini sağlayacak. Sadece mümkün olduğunca faydalı hale getirmek istiyoruz.”

Twitter, önlemler alınmazsa iflas edebilir

“Kesinlikle harcadığımızdan daha fazla nakit getirmemiz gerekiyor. Bunu yapmazsak ve büyük bir negatif nakit akışı olursa, iflas eşikte olacaktır. Bu bir önceliktir. 1 milyar kullanıcıya ulaşıp yol boyunca büyük kayıplar alamayız. Bu mümkün değil. Yapacağımızı sanmıyorum.”

durum ve şimdilik onlara makul ölçüde rekabetçi, belki de Twitter’daki içerikleri için YouTube’dan biraz daha fazla para ödeyeceğimizi düşünüyorum.

Uzaktan çalışma tartışmaları da son buldu

Geçtiğimiz günlerde uzaktan çalışma sürecine tamamen son veren Elon Musk,konuyla ilgili tartışmaların artmasıyla yeni bir açıklamada bulundu. Konuya dair net bir şekilde şunlar aktarıldı:

“Açık konuşayım. Kişiler ofise dönebilecekleri halde ofise dönmezlerse şirkette kalamazlar. Bir ofise gelebiliyorsanız ancak gelmiyorsanız, istifanız kabul edildi. Bu kadar.”

Versa 4, Sense 2 ve Inspire 3 Türkiye’de satışa çıkıyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir