Elon Musk, Paris’teki yapılan VivaTech etkinliğinde insan beynine çip takmak için ilk Neuralink deneylerinin hazırlıklarının bu yıl içerisinde başlamasını beklediğini dile getirdi.

Elon Musk’a göre yapılacak olan ilk deney tetraplejik şekilde olması veya belden aşağısı felçli olan bir kişiyle yapılmasını istiyor. Ayrıca deney bir webcast aracılığı ile yayınlanacak. Öte yandan iş insanı yaklaşmakta olan bu durumla ilgili insan deneyi hakkında çok fazla detaya girmekten kaçındı. Deneylere dahil olan hasta sayısının ne kadar olduğu veya deneyin süresi hakkında bilgi vermemeye çalıştı.

Neuralink tarafından geliştirilmiş olan N1 isimli implant şeklinde uygulanacak olan çip, insanların zihinsel kapasitelerini artırmayı sağlarken, nörolojik hastalıkları tedavisinde kullanılmayı ve hatta bir süre sonra yapay zeka ile rekabet etmeyi hedefleri arasında yer alıyor.

Elon Musk

Çip takma tedavilerde yardımcı olarak kullanılacak

Uygulanma durumu ise aslında oldukça basit gözüküyor. Beyin cerrahı, ince elektrot tellerinden oluşan bu implantı beynin sinir hücrelerine elektrik sinyalleri gönderilerek alabileceği konuma yerleştiriliyor. Geriye kalan uygulama ise Elon Musk’ın ekibinin ellerine kalıyor.

Neuralink’in bu çipi geliştirmesinin ardındaki temel amaçlarından birinin insan beyninin karmaşık düşünce süreçlerini daha iyi anlamayı ve beyin hastalıklarının tedavisine yardımcı olmayı hedefliyor. İnsanlı deneylere geçiş yaparak bilim adına bir şeyler başarabilmek için bu şekilde  bir adım atmak tercih edildi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir