Dynamic Island özelliği sadece iPhone 14 Pro modellerini kapsayacak olsa da dünyanın en önemli akıllı telefonlarından birinin yeniden tasarlanması dikkat çekici bir gelişme olarak nitelendirilebilir.

iPhone 14, 14 Pro ve 14 Pro Max için ön siparişler açıldı

Bununla birlikte son beş yıldır tüm dünyaya yayılan ikonik iPhone tasarımının yavaş yavaş emekliye ayrıldığını söyleyebiliriz.

Dynamic Island tasarımı hangi iPhone modellerinde olacak?

Henüz somut bir bilgi olmasa da yeni Dynamic Island özelliğinin iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max cihazlarında otomatik olarak kullanıma sunulması bekleniyor. Çünkü yeni özellikler iOS 16 güncellemesi ile gelecek. Apple’ın yeni akıllı telefon modelleri piyasaya iOS 16 ile birlikte çıkacak. Yeni tasarım iPhone 14 ve iPhone 14 Plus akıllı telefonlarda bulunmayacak. Bu cihazlarda Dynamic Island özelliğinin bulunmamasının temel nedeni, cihazların ön kameralarının ekran alanı kaplamasıdır. Ayrıca bazı söylentilere göre yeni Dynamic Island özelliği ileride iPhone SE gibi çentiği olmayan akıllı telefonlar için kullanılabilir olabilir. Ancak Apple’ın şu anda yeni özelliği yalnızca üst düzey akıllı telefonları için zorlayıcı bir yenilik olarak kullandığını söylemek yanlış olmaz. Bu nedenle yeni özelliğin diğer akıllı telefonlarda yayınlanacağı tarihin henüz yakın olmadığı söylenemez.

Ayrıca kusursuz bir tasarımla şu anda sadece Pro modelinin mevcut olması gerçekten üzücü. Çünkü bu, standart iPhone modelleri için daha küçük ekran alanı ve daha sınırlı yeni özellikler anlamına geliyor. Ancak standart iPhone 14 modellerinin görünümü, son yıllarda piyasaya sürülen modellerden pek de farklı değil. Bu yöntemle Apple, kullanıcıları Pro modellerini satın almaya teşvik edebilir. Ancak standart iPhone 14’ü satın alan kullanıcılar bu durumda kendilerini rahatsız hissedebilir. Peki siz Apple’ın yeni tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir