Elon Musk, dünyanın en güçlü roketi olan Starship’in ilk yörünge testi için tarih verdi. Twitter’da sorulan sorulara yanıt veren ünlü milyarder, denemelerin yakın zaman içerisinde başlayacağını dile getirdi. 

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Starship ile ilgili sorulan sorulara yanıt verdi. CNBC’ye verdiği röportajda dünyanın en büyük ve en gelişmiş roketi olma özelliğine sahip olan Starship’in ”39 uçuşa uygun Raptor motoruna sahip olacağını” dile getiren Musk, ”bu motorları entegre etmenin yaklaşık 1 ay zaman alacağını ve Mayıs ayında yörünge uçuş testi için hazır olmayı umduklarını” belirtti.

Volkswagen ID modellerine yazılım desteği sunacak

FAA lisansına yakın zamanda kavuşacak

6 11

Yüzlerce ton ağırlık taşıma kapasitesine sahip olması beklenen Starship, yük taşımacılığı ve insanlı Mars görevlerinde yeniden kullanılabilir bir roket olacak. Bununla beraber geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde oldukça güçlü bir fırlatma sistemi ile uzaya gönderilecek olan Starship’in fırlatılış anını gösteren bir videoyu aktaran SpaceX, yeni roketin yüksek irtifa testlerinin tamamlandığını da belirtti. İlk görevine ise geçtiğimiz yıl içerisinde başlaması planlanan ancak bazı ertelemeler yaşamak zorunda kalan Starship’in, 28 Mart tarihinde Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) lisans alması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir