Botunu ChatGPT benzeri özelliklerle güncelleyen Discord, yapay zeka tarafından oluşturulan konuşma özetleri gibi daha bir çok özelliğini kullanıcılarıyla buluşturuyor.

Yapay zeka furyasına katılan son şirketlerden biri de Discord oldu. Şirket bugün birçok sunucuda bir takım yeni yapay zeka deneyimleri başlattığını duyurdu. 

Xbox'tan Discord'a nasıl bağlanılır?

İlk olarak Discord, Clyde botunu OpenAI ChatGPT teknolojisiyle güncelleyerek kullanıcılarının botla daha uzun konuşmalar yapmasına imkan sağlıyor. Herhangi bir kanalda Clyde botu ile sohbet etmek için herhangi bir sunucuya @Clyde yazmak sohbet başlatmak için yeterli. Ayrıca bir grup arkadaşınızın sohbet etmesi için Clyde’dan bir konu başlatmasını da isteyebilirsiniz. Discord, ek olarak Clyde’ın çalma listeleri önerebileceğini ve bir Discord kullanıcısı gibi emojilere ve GIF’lere erişebileceğini de söylüyor.

Bir blog yazısında Discord, “Discord içerisinde, Clyde’ın slash komutlarına yanıt verdiğini ya da bir hata yaptığınızda size direkt mesaj attığını zaten görebilirsiniz” dedi. ” Gelecek hafta Clyde, OpenAI teknolojisini kullanarak Discord içerisinde doğal (yapay zeka) olarak hayata geliyor.”

Clyde’dan size bir GIF göndermesini ya da kediler hakkında beş ilginç bilgiyi sizlerle paylaşmasını isteyebilirsiniz. Ürünü tekrar tekrar test eden şirket, bunun Discord deneyiminin önemli bir parçası olacağına inanıyor.

Ayrıca Discord, AutoMod moderasyon arasını büyük dil modellerinin gücünü kullanacak şekilde güncelliyor. Kullanıcı sunucu kurallarını ihlal ettiğinde OpenAI teknolojisini kullanarak moderatörleri bulup onları uyaran AutoMod, aynı zamanda konuşmanın içeriğinden de haberdar oluyor. Discord, AutoMod AI deneyimini bugün sınırlı sayıda sunucuda başlatıyor.

Şirket, AutoMod’un hizmete girdiği tarihten bu zamana kadar 45 milyondan fazla istenmeyen mesajı, sunucu kurallarına göre gönderilme şansı bulamadan sunuculardan otomatik olarak engellediğini söylüyor.

Discord kullanıcılarına konuşma özetleri özelliğini sunuyor

Discord’un kullanıcılarına sunduğu bir başka özellik de yapay zeka ile oluşturulan konuşma özetleri. Bu yeni özellik, kullanıcıların ilgilendikleri konulara hızlı bir şekilde yetişebilmeleri veya hızlıca konuşmaya katılabilmeleri için mesaj akışlarını konu başlıkları halinde bir araya getirmesi üzerine tasarlandı. Kullanıcılar ekranlarının sağ tarafındaki bir panelde sunucularda tartışılan konuların özetlerini görmeye başlayacak. Gelecek aydan itibaren sınırlı sayıda sunucu için kullanıma sunulacak olan bu özelliği kullanıcılar Sunucu Ayarları’ndan etkinleştirebilecek.

Conversation Summaries In Product Screenshot

Discord, üç yeni yapay zeka deneyimine ek olarak, yapay zekayı platformuna farklı şekillerde dahil etmek için alternatif yollar düşündüğünü söyledi. Discord, kullanıcıların birbirlerinin avatarlarını yaratıcı görüntü modelleri aracılığı ile yeniden düzenlemesine imkan sağlayan uygulama Avatar Remix’i açık kaynaklı hale getirdiğini duyurdu. Yazılımcılar bugünden itibaren Avatar Remix kodunu GitHub’da bulabilecekler. Ayrıca Discord, kullanıcıların birlikte deneyebilecekleri yapay zeka destekli bir metinden görüntü oluşturucu içeren, arkadaşlarınızla ya da iş arkadaşlarınızla birlikte üzerinde çalışabileceğiniz bir görsel alanı üzerinde çalışıyor.

Discord ayrıca bir yapay zeka inkübatörü (kuluçka) başlattığını ve Discord üzerinde yapay zeka oluşturmak isteyen geliştiriciler için kaynak ayırdığını da paylaştı. Geliştirme merkezi, Discord’un geliştiricilere ve startup’lara uzmanlıklarını platforma taşımaları için fon sağlamaya yönelik 5 milyon dolarlık taahhütünün bir parçası olarak başlatıyor. Katılımcılar nakit hibelere, Discord geliştirme ekipleriyle birlikte çalışa saatlerine ve Discord platform özelliklerine erken erişime sahip olacaklar.

OpenAI’nin ChatGPT’si birkaç ay önce hizmete sunulmasından bu zamana kadar tüm interneti hakimiyeti altına aldı. Gün geçtikçe yapay zekanın daha popüler hale gelmesi, son birkaç ay içerisinde gittikçe daha trend bir konu haline gelmesini sağladı. Bu durumda Discord’un kendi mesajlaşma platformuna bir yapay zeka sohbet botu eklemesi pek de şaşırtıcı değil.

Discord, yeni yapay zeka özelliklerini kendi bünyesine ekleyen tek platform değil. Aynı zamanda Snapchat ve Slack de yakın zamanda ChatGPT benzeri özellikleri kendi ürünlerine entegre etti.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir