Bir anlık sessizlikten sonra, Clubhouse yeni bir yol arıyor gibiydi. Şirket uygulamanızı geliştirmek için yeni yollara başvuruyor.

Clubhouse uygulaması, oda fonksiyonlarını test etmeye başladı. Şirket, TechCrunch’a yeni özelliği test etmeye başladığını doğruladı ve ilk oyununun kullanıcıların birbirlerini daha iyi tanımalarına yardımcı olabileceğini söyledi.

Özelliğin “Wild Cards” adlı lansman adı, kullanıcılara bazı zorluklar sunuyor. Oyun örneğin “60 saniyede bir film için fikir sunmanızı” ya da “arama geçmişinizden beş şeyi paylaşmanızı” isteyebiliyor. Oynayabilmek için +Odalar altındaki “Oyunlar” seçeneğini seçmeniz gerekmekte. Ardından dilerseniz arkadaşlarınızı oynamaya davet edebileceğiniz bir sosyal oda açabilirsiniz.

Clubhouse, kullanıcıları uygulamada tutmanın yollarını arıyor

TechCrunch’ın işaret ettiği gibi, Twitter Spaces gibi diğer ses hizmetleri tarafından sunulmayan bir özelliğin uygulanması, Clubhouse’un yeni kullanıcıları elde tutma çabalarının bir parçası olabilir. Sesli sohbet uygulamaları pandeminin başlangıcında popülerdi.

Dünya genelinde karantinalar başladığında, insanlar arkadaşlarıyla ve yabancılarla yeni yollarla bağlantı kurmaya çalışmışlardı. Bu dönemde Clubhouse muazzam bir başarı elde etti. Hatta uygulamanın başarısı, Facebook’un AudioSpace’i, Spotify’ın Greenroom’u (yeniden adlandırılan Spotify Live) ve Amazon’un Amp’si gibi büyük şirketler tarafından diğer ses içeriğinin geliştirilmesine ve yayınlanmasına yol açmıştı.

Clubhouse değişikliğe gidiyor

Ancak Clubhouse’un popülaritesi bu rakip servislerin başarısı nedeniyle, özellikle salgın kısıtlamaları kaldırıldıktan sonra düşmeye başladı. Birçok kullanıcı, bu platformları günlük yaşamlarında zaten kullandıkları için benzer ses hizmetleri sunan daha yerleşik sosyal ağlara geçmeyi seçmiştir.

Ancak Clubhouse yetkilileri Aralık ayında New York Times’a, kulübün hala büyümekte olduğunu ve kulübün iş vizyonunun sadece pandemi coşkusu ile ilgili olmadığını söyledi. Son aylarda hizmet, kullanıcıları etkileşimde tutmak için birkaç yeni ve deneysel özellik başlattı. Bunlardan biri, metin mesajlaşma meraklıları için sesli sohbet işlevidir. Diğer bir özellik ise ABD’de web dinleme desteğinin sunulması oldu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir