Ses tabanlı bir sosyal ağ olarak piyasaya sürülen ve davetiye sistemi ile farklılık yaratan Clubhouse, büyük bir değişim geçiriyor. Yapılan açıklamalarda Clubhouse’da artık sadece sesli sohbet odaklı bir sistemin olmayacağı, yazılı görüşmenin de mümkün olacağı belirtildi

Clubhouse çıkışı ile birlikte kısa süre içerisinde Twitter, LinkedIN ve Instagram gibi pek çok güçlü sosyal ağda sesli sohbet odaları yer aldı. Bu değişim sonrasında ilk günkü etkinliğini büyük oranda kaybeden Clubhouse, bu duruma farklı bir yanıt vermeye hazırlanıyor. Yazılı mesajların gönderilmesini sağlayacak olan Clubhouse, böylece rakipleriyle farklı özellikleriyle de rekabet içerisine girecek.

Clubhouse mesajlaşma sistemi nasıl entegre edilecek?

Clubhouse için yapılan açıklamalara göre sohbetler, odaların içerisinde yer alacak. Sesli konuşmaların yanı sıra kullanıcıların yazılı olarak mesaj göndermesini sağlayacak özel sohbet bölümü, böylece etkileşimlerin de artmasını sağlayacak.

Yeni özelliği sağlayacağı bir diğer avantaj ise konuşma için uygun olmayan kişilerin de sohbetlere katılması olacak. Sesli görüşme yapmak istemeyenler için alternatif yaratacak olan yazılı sohbet bölümü, böylece etkinliği de arttıracak.

Yeni özellikte, oda kurucu ve moderatörlerine yazılı mesajları yönetmek için ayrı yetkiler tanımlanacak. Moderatör ya da oda sahibi, mesajları silme, mesajlaşma özelliğini devre dışı bırakma imkânına sahip olacak. Odanın oluşturulması sırasında da bu konuda kararlar verilebilecek. Üstelik yazışmalar, Clubhouse tekrar kayıtlarında da yer alacak ve kaybolmayacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir