Dünya çapında birçok web sitesinin verilerini koruyan Cloudflare, Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya’daki sunucularını garip bir şekilde koruduğunu duyurdu.

Günümüzde İnternet hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Birçok web sitesi güvenlik için Cloudflare’a güvenir. Web sitelerini saldırılara karşı koruyan Cloudflare, dünyanın birçok yerinde sunuculara sahip.

Cloudflare alt alan adı nasıl açılır?

Dün ABD merkezli birçok web sitesi ve platformun çökmesinin ardından Cloudflare, Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya’daki sunucularının güvenliğini sağladıklarını duyurdu. Ancak şirketin tercih ettiği verileri koruma yöntemi oldukça ilginç.

Veriler otomatik olarak kaldırılacak ama neden?

ABD merkezli Cloudflare, bir saldırı durumunda Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya’daki sunucularını güvence altına aldığını duyurdu. Şirket, verileri şifrelemek için kullanılan “anahtarların” tehlikeye girmesi durumunda sunucuların “kendilerini otomatik olarak yok edecek” şekilde programlandığını açıkladı.

Şirketin bu eylemi yapmasının nedeni, sıradan kullanıcılardan ve dünyadaki birçok web sitesinden alınan veriler de dahil olmak üzere sunucularda depolanan milyonlarca GB veriden kaynaklanmaktadır. Bu siteler aynı zamanda birçok eyaletin resmi web sitelerini de içermektedir. Bu veriler bilgisayar korsanlarının eline geçerse, neredeyse tüm çevrimiçi dünyanın kimlikleri tehlikeye girebilir.

Şirket ayrıca Rusya ve Rusya ile Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki tüm kullanıcıların bilgilerinin sistemden kaldırıldığını ve bu kullanıcıların artık Cloudflare kullanamayacaklarını duyurdu. Öte yandan ABD’li uzmanlar, Cloudflare’in yakın gelecekte daha fazla yaptırım uygulayabileceğini duyurdu.

ABD hükümetinin Rusya’dan çekilme çağrısına olumsuz tepki veren yetkililer bu talebi‘Ne olursa olsun Rusya’nın internete ihtiyacı var’ diye yanıtlıyor.

Dijital dünyada tüm şirketlerin Rusya’ya yaptırım uyguladığı dönemde Cloudflare’in olaya yaklaşımı diğer şirketlerden de tepki gördü. Peki siz Cloudflare’in bu konudaki tepkisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir