Cloudflare alt alan adı nasıl açılır? - Haberler - indir.com

Cloudflare alt alan adı nasıl açılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-22 18:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Nasıl Yapılır?

Sitesinde Cloudflare kullanmak isteyenlerin sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biri subdomain yönlentirme işleminin nasıl düzeltilmesi gerektiğidir. Bizde bu yazımızda sizin için bu konuyu ele aldık.

Cloudflare subdomain sorunu Cloudflare’i yeni kullanmaya başlayan kullanıcıların karşılarına ilk çıkacak sorundur. Başlarda sorunun çözümü karmaşık gibi gelse de aslında birkaç basit adımda çözülebilecek bir problemdir. Eğer sitenize Cloudflare’e yönlendirmeden önce sorunuz çalışan subdomain yönlendirmeleri çalışmıyorsa sorunun çözümü için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Cloudflare'nın Yeni DNS Uygulamasını nasıl kullanılır?Cloudflare'nın Yeni DNS Uygulamasını nasıl kullanılır?

Hatayla genelde yönlendirme sonrası subdomain’inize giriş yapmayı denediğinizde karşılaşırsınız.

“subdomain.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı.” şeklinde bir uyarı karşınıza çıkar. Hatanın nedeni adresin yönlendiği bir dns adresinin bulunamaması sorunudur. Bu uyarı Dns adresleri karşılıksız kaldığı için karşınıza gelmektedir. Peki nasıl çözülür?

Cloudflare Subdomain Alt Alan Adı sorunu

Bu sorunu çözmek için yapmanız gerekenleri aşağıda adım adım yazdık. Aşağıdaki adımları tek tek takip ederseniz yaşadığınız sorun çözülecektir.

Cloudflare gizliliğe önem veren 1.1.1.1 dns hizmetini devreye aldı

  • CloudFlare‘a giriş yapmanız gerek.
  • Ardından üst menüde bulunan DNS sekmesine tıklayınız.
  • Bu kısma girdiğinizde A KAYDI ekleyiniz.
  • Name yazan yere subdomain’i yazmanız gerek. Örn. blog (blog.siteadi.com gibi bu site için blog.ilgisel.com şeklinde yazın)
  • IPv4 address alanına ise sunucu ip adresini girmeniz gerekiyor. Bu adres genel olarak DNS alanındaki autoconfig A kaydının karşısındaki ip adresi. Eğer Dedicated ip adresiniz var ise subdomain için mevcut sunucu adresini de girebilirsiniz.)
  • Sonrasında Add Record butonuna tıklamanız ve işlemlerin geçerli olması için birkaç dakika beklemeniz gerekmekte. Birkaç dakika sonrasında kontrol ettiğinizde alt alan adınız çalışır hale gelecektir. (Eğer hala aynı hatayı alıyorsanız çerez temizliği yapmanız ve command bölümünden ipconfig /flushdns yapmanız gerekebilir)

Cloudflare Subdomain Ekleme

  • Sitenize CloudFlare’e yeni bir subdomain eklemek için öncelikle Cpanelinize gibi normal bir şekilde subdomain eklemeniz gerekiyor.
  • Ardından yukarıda olduğu gibi yeni subdomain adınızı A kaydı olarak eklemelisiniz.
  • Bu işlem sonrasında sunucular doğru şekilde yönlenecek ve işleminiz gerçekleşmiş olacaktır.

Bu noktada dikkat etmeniz gereken tek şey adımları doğru takip etmek. Eğer herhangi bir hata ile karşılaşıyorsanız bir yerde yanlış bir işlem yapmış olabilirsiniz. Bu durumda işlemleri yeniden yapmanız gerekiyor.


Duyurusu yapılan Cloudflare Web Analytics, Google Analytics'in gizlilik odaklı alternatifiDuyurusu yapılan Cloudflare Web Analytics, Google Analytics'in gizlilik odaklı alternatifi
Cloudflare'dan Google Captcha'yı silebilecek yeni güvenlik anahtarıCloudflare'dan Google Captcha'yı silebilecek yeni güvenlik anahtarı

PAYLAŞ