Çin hükümeti, bazı endişeler duyduğu için şirketlere “ChatGPT” yasağı getirdi. 

OpenAl imzalı olan ChatGPT, direkt giriş yaparak kullanılabilen gelişmiş bir yapay zeka sistemi olarak aylardır gündemden düşmüyor. Bilmeyenler için ChatGPT, prototip aşamasında olan ve doğal dili anlayarak doğal dilde yanıt verebilen bir sohbet robotu. Sistem sorduğunuz sorulara ya da yazdıklarınıza ilginç ve detaylı cevaplar verebiliyor.

Chatgpt

Bunun için insan elinden çıkmış gibi görünen metinler üretmesi için derin öğrenme dil modeli GPT-3.5’i kullanıyor. ChatGPT metinleri, cümleleri, fotoğrafları tasarımlar haline getiren ve DALL-E ile de ses getiren OpenAL, Çin özelinde büyük bir endişe yaratmış gibi görünüyor. Çünkü Çin hükümeti açıklama yaparak ChatGPT’nin Çin egemenliğine zarar verebilecek yanlış bilgiler yaydığını belirtti ve bu yüzden ülkedeki tüm teknoloji şirketlerinin ChatGPT veya ilgili hizmetleri kendi platformları üzerinden sunması yasaklandı.

Ayrıca Çin hükümeti sohbet robotu olan bu ChatGPT’nin dezenformasyon yayma ve kendi jeopolitik çıkarları için küresel dünyayı manipüle etme konusunda ABD hükümetine yardım ediyor açıklamalarında bulundu. Ülkede artık bir sohbet botu veya yapay zekâ hizmeti başlatmak isteyen bir şirketin önce resmi kurumlara rapor vermesi ve izin almasını zorunlu kılıyor. Artık izin almadan hiç kimse Çin’de ChatGPT tarzı hizmetler başlatması yasak. 

ChatGPT destekli kitaplar Amazon’da

Bu aralar ChatGPT odaklı bir bilgi daha gündemde yerini aldı. ChatGPT tarafından yazılan kitaplar özellikle Amazon’un dijital mağazasını doldurdu. Paylaşılan rapora göre şubat ayı itibarıyla Amazon’un Kindle mağazasında ChatGPT’nin yazar ve ortak yazar olarak listelendiği 200’den fazla e-kitap bulunuyor. Bu sayının zamanla ciddi şekilde artması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir