OpenAI tarafından geliştirilen üretken yapay zeka tabanlı sohbet botu ChatGPT, güvenliği artırmak amacıyla çok faktörlü kimlik doğrulama sistemini devreye alıyor. Firma, hesap güvenliğini ciddi şekilde güçlendirmek için bu güvenlik önlemiyle önemli bir adım atıyor. Çok faktörlü kimlik doğrulama, kullanıcıların yalnızca bir paroladan daha fazla bilgi girmesini gerektiren, hesapta çok adımlı oturum açma sürecidir. Bu süreç, örneğin kullanıcılardan parolanın yanı sıra e-posta adreslerine gönderilen bir kodu girmelerini, gizli bir soruyu yanıtlamalarını veya parmak izlerini taratmalarını isteyebilir. Bu yöntem, sistem parolasının ele geçirilmesi durumunda yetkisiz hesap erişimini önlemeye yardımcı olabilir.

Hesabınızı Nasıl Daha Güvenli Hale Getirebilirsiniz?
Hesabınızı Nasıl Daha Güvenli Hale Getirebilirsiniz?

Hesabınızı Nasıl Daha Güvenli Hale Getirebilirsiniz

ChatGPT için daha önce atılan ses odaklı adımın ardından, servis iOS ve Android uygulamaları ile web sürümünde kullanıcılara cevapları sesli olarak okuma özelliği sunuyor. Altyapı, sohbet botuyla iletişimi daha doğal hale getirecek bir özellik sunuyor. Ayrıca, Mishaal Rahman tarafından aktarıldığı kadarıyla Android için ChatGPT uygulamasına eklenen 1.2024.052 sürümüyle birlikte ana ekran widget’ı da sunuluyor.

Bu widget, sohbet botuna hızlı erişim sağlayarak sistem kullanıcılarına kolaylık sağlıyor. Widget, kompakt bir yapıda (4×2) ve metin ile görsel yanında hızlı sesli etkileşim de sunarak kullanıcıların günlük deneyimini zenginleştiriyor. Bu güncellemelerle birlikte, ChatGPT’nin kullanıcılar için daha etkileşimli ve kullanıcı dostu bir deneyim sunması hedeflenmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir