ChatGPT AI kullanmak isteyenler için artık hesap zorunluluğu bulunmuyor. Yeni özellik kademeli olarak herkesin kullanımına açılacak.

Yapay zeka sohbet sistemlerinin öncülerinden olan ChatGPT’de yeni dönemde artık kullanıcıların hesap oluşturması ya da oturum açması gerekmeyecek. ChatGPT için yapılan yeni açıklamalar ile birlikte kullanım deneyiminin iyileştirilmesi adına yenilik yapıldığı belirtildi. Önceden kullanıcıların oturum açması ya da yeni kullanıcıların öncelikle hesap oluşturması gerekirken yeni dönemde daha fazla kişinin hızlı bir şekilde ChatGPT kullanmasının önünün açılması adına yeniliğe gidileceği duyuruldu.

Microsoft gibi pek çok teknoloji şirketinin desteklediği ChatGPT için yapılan resmi açıklamada her gün 100 milyonu aşkın kişinin platformu kullandığı vurgulandı. ChatGPT için OpenAI tarafından yapılan açıklamada “İnsanların yapay zekanın faydalarını deneyimleyebilmeleri için ChatGPT gibi araçları geniş çapta kullanılabilir hale getirmek misyonumuzun özüdür. 185 ülkede 100 milyondan fazla insan yeni bir şeyler öğrenmek, yaratıcı ilham bulmak ve sorularına yanıt almak için haftalık olarak ChatGPT’yi kullanıyor. Bugünden itibaren, kaydolmanıza gerek kalmadan ChatGPT’yi anında kullanabilirsiniz.” denildi.

ChatGPT AI Sohbet Robotunda Hesap Zorunluluğu Kaldırıldı
ChatGPT AI Sohbet Robotunda Hesap Zorunluluğu Kaldırıldı

Bölgesel olarak üyelik zorunluluğunu ortadan kaldıracağını bu açıklama ile duyuran OpenAI, önümüzdeki dönemlerde de hizmet verdiği tüm alanlarda bu şekilde kullanılacak. Kademeli geçişin ne kadar süreceği, hangi pazarlara öncelik verileceği bilinmiyor.

OpenAI Hesabı Neler Sunuyor?

OpenAI hesabı olmadan yapılacak görüşmelerde eski verilere ulaşılması mümkün olmayacak. Ancak hesap kullanılması halinde oturum dahilindeki geçmiş sohbetler kayıt altında tutulduğundan dolayı verilere ulaşım sağlanabilecek. Bu nedenle iki kullanım arasındaki farkların bilinerek OpenAI kullanımı öneriliyor. Eğer ChatGPT ile yeni tanışıyorsanız Günlük Hayatınızda ChatGPT’yi Kullanabileceğiniz 10 Durum ve 2024’ün En Popüler ve En İyi 15 ChatGPT Eklentisi gibi içeriklerimize de mutlaka göz atın.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir