ChatGPT yapay zeka alanında piyasayı silip süpürürken geliştirilen eklentilerle de işlevselliği artıyor. İşte 2024’te kullanabileceğiniz en iyi 15 ChatGPT eklentisi…

Google, Microsoft ve OpenAI gibi teknoloji şirketleri, yapay zeka alanında amansız bir rekabet başlattı. Şirketler kendi sistemlerini geliştirdiği gibi pek çok girişimci ve şirket de ChatGPT üzerinde geliştirilen eklentileriyle seçenek sunuyor. ChatGPT mağazası üzerinden indirip kullanabileceğiniz eklentilerin en iyilerini sizler için derledik.

2024’ün En Popüler ve En İyi 15 ChatGPT Eklentisi
2024’ün En Popüler ve En İyi 15 ChatGPT Eklentisi

İşte En İyi 15 ChatGPT Eklentisi

ChatGPT eklentileri, ChatGPT’de yapacağınız işlemleri çok daha kolay hale getiriyor. Bazıları özel servis ve uygulamalar ile entegre çalışırken bazıları da hazır seçenekleri ve promtlarıyla işlevsellik katıyor. 2024 yılında mağazanın en iyi uygulamalarında Prompt Perfect ilk sırada yer alıyor.

1. Prompt Perfect

Prompt Perfect, kullanıcıların en iyi sonuçlar almasını sağlayacak komutlar yazmasını sağlıyor. Yazdığınız istemleri aracı görevi görerek ChatGPT için daha iyi hale getirerek aktaran Prompt Perfect, üstelik çalıştır kullan özelliğiyle de pratik.

image 19

2. OpenTable

Listenin bir diğer popüler eklentisi ise OpenTable. Destekleyen işletmelerde rezervasyon yapmanızı sağlayan OpenTable, tarih, saat, konum ve kişi sayısı gibi temel bilgilerin girilerek kolayca rezervasyon yapılmasını sağlıyor. Eklenti özellikle rezervasyon hizmeti sunan işletmeler için en iyi eklentilerden birisi.

3. Wolfram

Biraz teknik bilgi içerse de gelişmiş hesaplamalar, matematik işlemleri için kullanılabilecek en iyi eklenti Wolfram. Soyağacı oluşturmaktan ses spektrogramı oluşturmaya kadar karmaşık işlemlerde dahi iyi sonuçlar veriyor.

4. Zapier

5000’i aşkın iş uygulamasıyla entegre çalışabilen Zapier, işlemlerin daha basit yapılmasını sağlıyor. Gmail’den Slack’a kadar geniş entegrasyon seçeneği ile öne çıkan Zapier, bir daha bağlantı kurulması sayesinde ChatGPT ile kolay çözümler sunuyor. Böylece ChatGPT üzerinden e-posta hazırlama, Slack mesajları gönderme gibi işlemler yapabilirsiniz.

5. Canva

Tasarım konusunda yeni bir dönem başlatan Canva, aynı zamanda ChatGPT uyumuyla da dikkat çekiyor. eklenti mağazasında yerini alan Canva, sosyal medya videolarından tasarım için gerekli tüm araçları sunuyor.

image 20

6. Argil AI

Görüntüler oluşturmak için ChatGPT’deki en popüler seçenek DALLE 3. Ancak farklı bir yazılım ile daha farklı görseller oluşturmak istediğinizde ilk seçenek olarak Argil AI karşınıza çıkıyor. Argil AI ile görseller oluşturabilirsiniz.

7. VoxScript

YouTube videolarına odaklanan VoxScript, videodaki ayrıntıları sunduğu gibi çevirisini dahi yapabiliyor. Eğer videolar üzerinden yeni içerikler oluşturmayı tercih ediyorsanız bu eklenti sizin için işleri çok kolay hale getirecek.

8. Kayak

Seyahat planlaması için geliştirilen Kayak, kullanıcıların uçuşlardan otel rezervasyonlarına kadar tüm işlemleri yapmasını sağlıyor. Eğer seyahat planlamada hiçbir detayı atlamak istemiyorsanız ChatGPT eklentisi Kayak’ı kullanabilirsiniz.

9. Link Reader

Link Reader, bağlantıları sizin için analiz ederek önemli bilgileri sunan bir eklenti. Web sayfalarından PDF’lere, resimlerden diğer dijital içeriklere kadar geniş bir desteği olan Link Reader’de bağlantıyı paylaşmanız yeterli. Özellikle sınırlı saatlerinizde özet bilgiler ile araştırmanızı tamamlamanız gerekiyorsa Link Reader büyük kolaylık sağlayacak.

image 21

10. Speak

Speak, dil öğrenmeyi isteyen ve telaffuzlarını geliştirmek isteyenler için geliştirilen bir eklenti. Farklı dil destekleriyle dil öğrenmeyi kolaylaştıran Speak, daha çok konuşmaya odaklanıyor.

11. There’s an AI For That

There’s an AI For That, bir kullanıcının ihtiyaç duyabileceği araçları sunan bir koleksiyon. Profesyonel ve kişisel yaşamınızda ihtiyaç duyabileceğiniz araçları tek bir paket halinde sunan There’s an AI For That, dijital işlemlerinizi yapmanızda tek başında yeterli.

12. Instacart

Yemek yapmaya ve yiyeceklere odaklanan Instacart, Türkiye’de işlevsel olmasa da en iyiler listesinde yer aldığı için bizim listemizde de yer aldı. tariflerle ilgilenenler için geliştirilen eklenti, tarifleri uygulamak isteyenler için online mağazalardan gerekli malzemelerin de satın alınmasını sağlıyor. Direk sayfalara yönlendiren Instacart, en uygun fiyatlarla istenilen malzemelerin satın alınmasında rakipsiz.

13. Diagrams: Show Me

Üretkenlik konusunda en iyilerden birisi olan Diagrams: Show Me, gerçek zamanlı diyagramlar oluşturmanızı sağlıyor. Akış şemaları ile ister işinizde isterse hazırladığınız sunumlarda daha etkileyici diyagramlara sahip olabilirsiniz.

14. Image Editor

Yapay zeka desteği ile görüntüleri düzenlemek istiyorsanız Image Editor öncelikli kaynağınız olacak. Yeniden boyutlandırma, kırpma gibi basit temel işlevleri yerine getirebilen araç, ek bir uygulama kullanmadan diğer işlerinizle birlikte görsel düzenlemeyi de ChatGPT’ye taşımanızı sağlıyor.

15. CoderPad

CoderPad, 30’u aşkın programlama dilini destekliyor ve doğrudan ChatGPT’de çalıştırılmasını sağlıyor. Eklentiyi kurduktan sonra kodlarınızı çalıştırmanız ve test yapmanız oldukça kolay.

ChatGPT eklentileri denilince dünya genelinde hazırlanmış en iyiler listesiyle yeni eklentiler keşfedebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir