İnternet dünyasının lider isimlerinden Google, CES 2022 fuarında ses getiren isimler arasında yer aldı. Şirket fuarda Android ile ilgili önemli duyurular yaptı. Google tarafından CES 2022 etkinliğinde yapılan Android temelli duyuruların pek çoğu Apple tarafıyla karşılaştırılarak aktarıldı. Çünkü firmanın yani çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı bu duyurular spesifik olarak “ekosistem” merkezli olarak değerlendirildi. Peki Google’ın bu yenilikleri arasından en çok hangileri ön plana çıktı?

Qualcomm XR teknolojisini bir üst seviyeye çıkaracak

Öncelikle Windows PC’ler için yakın zamanda sunulacak olan Nearby Share ve Fast Pair desteği ön plana çıkıyor. Bu desteklerden Nearby Share sayesinde Android cep telefonlar ile Windows PC’ler arasında veri aktarımı gerçekleştirmek artık çok daha kolay bir hal alacak. Apple’ın AirDrop sistemine benzer bir şekilde gerçekleşecek olan süreç, kablosuz bir şekilde çalışacak ve yıl sonunda ilk olarak ise Acer ve HP imzalı PC’ler ile beraber kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu destek büyük ihtimalle geriye dönük bir şekilde çalışma özelliğine sahip olmayacak. 

2 4

Fast Pair sistemiyle ise kullanıcılar Android akıllı cihazlarını Windows PC’ler ile bağlantı kuracak ve Bluetooth cihazlarını cihazlar arasında kolaylıkla aktarmaya yarayacak. Yeni dönem içerisinde kişilerin Bluetooth kulaklıklarını Google TV, Android TV ve Chromebook gibi cihazlara hızlı bir şekilde bağlantı kurması ve kulaklıkların kaynaklar arasında otomatik bir şekilde geçiş yapmasına imkan tanıyacak olan Google, 2022 yılının son günlerine doğru kişilerin cep telefonlarının kilidini Wear OS saatler üzerinden açabilmesi gibi son derece faydalı özellikler ile kullanıma sunulacak. Bu söz edilen her iki özellik de Apple tarafından sunuluyor. Google’ın bu yeni özellikler özelinde hazırlanan tanıtım videosu bilgilendirici içeriklere sahiptir. Yeni özellikleri kullanıma sunma konusunda pek de aceleci olmayan Google, bir yandan 2022 sonunda lanse edeceği Android 13 sürümü üzerinden de çalışmalarına hızla devam ediyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir