Witcher 3 geliştiricisi CD Projekt Red, oyunun uzun zamandır beklenen “yeni nesil güncellemesinin” yüklenmesinin ardından bugün birçok PC oyuncusunun karşılaştığı teknik sorunları kabul eden bir bildiri yayınladı. İşte detaylar:

CD Projekt RED’in ödeyeceği tazminat dudak uçuklattı

CD Projekt, bu öğleden sonra Twitter’da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“PC oyuncularının, güncellemenin dün gece yayınlanmasından bu yana bildirdiği sorunların farkındayız. Tüm raporları aktif bir şekilde araştırıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede belirli sorunlar hakkında bir güncelleme sağlayacağız. Sabrınız için teşekkür ederiz!”

CD Projekt sözcüsü Marcin Momot ise şunları söyledi:

“Ekip PC oyuncularının bildirdiği sorunları düzeltmeye çalışırken, lütfen en son Nvidia sürücülerinin kurulu olduğundan emin olun, çünkü bu, yaşadığınız sorunların bazılarına yardımcı olabilir. Tekrar, sabrınız için herkese teşekkürler!”

Kullanıcılar güncellemeyi bir “karmaşa” olarak damgaladılar ve optimizasyonunu eleştirdiler ve oyunun Steam sayfası bugün olumsuz incelemelerde ani bir artış gördü.

CD Projekt’e tepki yağdı

Bir kullanıcı, “RTX 3080 burada. Işın izleme açıkken Novigrad’a gittim, çözünürlük ne olursa olsun muhtemelen 30 fps’nin altındaydım. Bu inanılmaz.” yorumunu yaptı.

Başka bir kişi de “Ücretsiz bir ‘otomatik’ indirilen yeni nesil güncelleme istemedim veya talep etmedim” diye yazdı. 

“Hala gtx-1660ti ve 36 gb ram ile i7-4770 kullanıyorum. Oyun harika çalışıyordu. Şimdi ortalık karıştı. Oyunum benden çalınmış gibi hissediyorum. Satın aldığım şey bu değildi. Bu isteğe bağlı bir DLC indirmesi olmalıydı.”

CD Projekt’in açıklaması, stüdyonun hedefi biraz kaçırdığını bildiğini gösteriyor. Ayrıca, pek çok izleyici, şirketin önceki sorunlu lansmanı Cyberpunk 2077’nin anılarını geri getirdiğine dikkat çekti.

Digital Foundry şu anda hem PC hem de konsollar için The Witcher 3’ün yeni güncellemesini mercek altına alıyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir