Cyberpunk 2077’nin yatırımcılarına dava açan geliştiricisi CD Projekt RED, sonunda bir uzlaşmaya varmayı başardı. CD Projekt RED’in ödeyeceği tazminat dudak uçuklattı. İşte detaylar;

“Witcher” serisi ile oyun sektöründe büyük bir başarıya imza atan CD Projekt RED, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan “Cyberpunk 2077” ile bir anda hedef haline geldi. 300 milyon ABD dolarının üzerinde bir geliştirme bütçesine sahip olan yapım, devasa bir tanıtım süreci oyunseverleri heyecanlandırdı ancak ne yazık ki piyasaya sürüldükten sonra aynı başarıyı yakalayamadı.

Konsepti ve ürünü nedeniyle oyun dünyasının en başarılı ürünlerinden biri olarak kabul edilen bu ürün, bir anda fiyasko olarak anılmaya başlandı. Bu nedenle oyun geliştiricisi CD Projekt RED, Snowball gibi giderek ciddileşen sorunlarla boğuşmaya başladı. Elbette bu konulardan en dikkat çekeni kendi yatırımcıları tarafından açılan davadır.

CD Projekt RED 1 milyon dolar ödüyor

Bilindiği üzere CD Projekt RED, oyun çıktıktan sonra oluşan bir hatanın ardından oluşan bir dizi sorunla uğraşmak zorunda kaldı. Ön siparişler 8 milyon adede ulaşan rekor bir seviyeye ulaştı, ancak ciddi hatalar, hatalar ve performans sorunları satış hedeflerimize ulaşmamızı engelledi.

CD Projekt Red’den Cyberpuk 2077 için yeni güncellemeler bildirildi

Hissedarlar daha sonra mali performans konularında kendilerini yanlış yönlendirdikleri için CD Projekt RED’e dava açtı. Davaların nedenleri arasında oyun yayınlandıktan sonra hisselerde %54’lük bir düşüş, iadeler ve satış hedeflerine ulaşılamaması yer aldı. Unutulmamalıdır ki dört farklı dava daha sonra tek çatı altında toplanmıştır.

Bu nedenle uzun süredir yatırımcılarla uzlaşmanın yolunu arayan CD Projekt RED, son gelen bilgilere göre amacına hizmet etti. Bu noktada şirket, davacılara toplam 1 milyon dolar tazminat ödeyecek. Tabii oyun dünyasında da 300 milyon doları aşan bir bütçeye sahip bir oyunun şirket hissedarlarına vereceği zararın değerini belirlemek gündemdeydi.

Yayınlanan güncellemelerle üretimi az çok oynanabilir hale getiren şirket, şu sıralar yeni nesil güncelleme, kapsamlı bir hata düzeltmesi ve içerik paketi gibi önemli detaylar üzerinde çalışıyor. Hatta başlangıçta 2021’in sonu için belirlenen yeni güncellemelerin 2022’nin ilk çeyreğine ertelendiği ortaya çıktı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir