Fotoğraf makineleri dünyasının tanınmış markası Canon, iş planını açıkladı. Şirket, aynasız kameralarda lider olmayı hedefliyor.

Fotoğraf makinesi dünyasının en çok tanınan markalarından biri olan Canon, yenilikçi ürünleriyle fotoğraf makinesi alanında fark yaratmaya devam ediyor. Şirket, 2022 için stratejik iş planlarını açıkladı. Kamera devi şirket, EOS R serisini geliştirmeye karar verdi.

Canon : “EOS R serisi ile 1 numaralı aynasız fotoğraf makinesi olmak istiyoruz”

Şirket, 2022’ye yoğun bir tempoda girdi. Canon, CES 2022’de Kokomo adlı yeni VR video sistemini tanıttı. Son haftalarda, aynasız kameralar için tasarlanmış iki yeni telefoto lensi piyasaya sürdü: RF 800mm F5.6L IS USM ve RF 1200mm F8L IS USM. Şirket, EOS R kameraları ve lenslerini daha da geliştirerek kendisini kamerasız aynalar dünyasında kurmak istiyor.

Canon EOS R5 ve EOS R6 gövdelerinin piyasaya sürülmesiyle kamera dünyasında ivme kazandı. Şirket bu dinamiği geliştirmeyi amaçlıyor. Canon net bir yol haritası açıklamamış olsa da. Ancak bunun bu yıl olmasını bekleyebiliriz. Geçen yıl 8 lensin eklendiğini varsayarsak. Bunlardan ikisi iki yeni telefoto lens: profesyonellerin şimdiden dikkatini çeken RF 800mm F5.6L IS USM ve RF 1200mm F8L IS USM.

Canon’un aynasız fotoğraf makinesi EOS R3’ü duyurdu

Güçlü bir görüntü sabitleyici ile çalışan RF 800mm F5.6L IS USM, titremeyi 4,5 durağa kadar azaltır ve RF 1200mm F8L IS USM, keskin ayrıntılara sahip görüntüler üretir. Buna karşılık, RF 800mm F5.6L IS USM, Canon’un şimdiye kadar ürettiği en hafif ve en kısa 800mm L serisi lens olarak piyasaya sürüldü ve 3,1 kg’ın biraz üzerinde ağırlığıyla piyasaya sürüldü.

Ocak ayında lansmanı yapılan video odaklı EOS R5C de şirketin popüler ürünlerinden biriydi. 12 bit LT RAW formatında 60 fps’ye kadar 8K kayıt yapabilen kamera, süresiz olarak 8K / 60 fps’de kayıt yapabiliyor. Ayrıca kamerada hem fotoğraflar hem de videolar için Canon Dual Pixel otomatik odaklama ve nesne takip sistemi bulunuyor.

Peki siz Canon’un piyasaya sürdüğü yeni kamerası hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir