iOS 16 işletim sisteminde yer alan yeni bir özelliğin iPhone bataryalarını hızlı tükettiği ortaya çıktı. İşte detaylar.

iOS 16 Eylül ayı itibariyle piyasaya sunuldu. Yeni dönemde kullanıcılar güncellemeyi alarak yeni özellikleri deneme fırsatı bulurken bir özelliğin batarya düşmanı olduğu ortaya çıktı. Daha uzun bir batarya ömrü isteyen kullanıcıların bu özelliği kapatması önerilirken pek çok kullanıcı bu durumdan dolayı şikayetçi oldu.

Samsung, Apple’ın iOS 16 kilit ekranından esinlendi

Klavye dokunuş özelliğini açarken bir kez daha düşünün!

Kullanıcı raporlarına göre klavye için dokunsal geri bildirim özelliği, yeni güncelleme ile geldi. Klavyeyi kullanarak bir şeyler yazıldığında geri bildirim olarak küçük titreşimler alabilen kullanıcılar bu özelliği isteğine göre açıp kapatabiliyor. Android cihazlarda uzun zamandan beri var olan bu özellik, iPhone modellerinde artık kullanılabiliyor. Ancak bu özellik, kısa bataryanın tükenmesine yol açıyor. Apple, destek belgesinde özelliğin tükettiği pil miktarı konusunda ayrıntı vermedi.

Klavye dokunuş geri bildirimi nasıl kapatılır?

Bu özelliği kapatmak istiyorsanız devre dışı bırakabilirsiniz. Bunu yapmak için Ayarlar > Sesler ve Dokunuşlar > Klavye Geri Bildirimi adımlarını takip ederek ilgili ekrana ulaşmanız yeterli.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir