En önemli ve büyük yerli kripto para borsalarından BtcTurk, uzun saatlerdir erişim sorunlarıyla anılıyor. Borsa, sorunun kaynağını Microsoft Azure olarak açıklamışken son olarak ise geçtiğimiz dakikalar içerisinde önemli bir açıklama daha yapıldı. 

Yeni Samsung Galaxy telefonda yapılacak ilk şeyler

Yerli kripto para borsası BtcTurk, dün gece saatlerinden bu yana kullanıcılarını korkutan bir sorunla gündemde yerini aldı. BtcTurk kullanıcıları, yaklaşık olarak 13 saattir kripto para borsasına erişim sağlayamıyor. Bu sebeple de herhangi bir işlem de yapamıyor. Son zamanlarda ülkede yaşanan dolandırıcılık olayları pek çok kişinin BtcTurk’te de bir dolandırıcılık olayının yaşanacağı ile ilgili korkmasına sebep oldu. BtcTurk ise gecikmeden dolayı açıklama ile beraber yaşanan sorunun kaynağından söz etti. 

Sorunun nedeni ortaya çıktı

25 3

BtcTurk resmi Twitter hesabı üzerinden aktarılan açıklamada yaşanan erişim sorununun Microsoft Azure’dan dolayı olduğu dile getirildi. Şirketin tam olarak açıklaması şu şekilde; “Microsoft Azure kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz ve Azure Mühendisleri konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.”

BtcTurk erişim sorununun yaklaşık 2 saat içinde sona ereceği düşünülüyor

BtcTurk, bu sabah 09.52’de yapmış olduğu paylaşımda yaşanan erişim sorunlarının, yaklaşık olarak 2 saat içerisinde son bulacağını öngörüldüğü dile getirildi. BtcTurk tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Değerli kullanıcılarımız, Teknik ekibimiz, #BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında yaşanan erişim kesintilerinin yaklaşık 2 saat içerisinde sona ereceğini öngörmektedir. Kullanıcılarımız hesaplarına öncelikle geçici olarak “Emir İptal” modunda ulaşabilecek ve tüm varlıklarını görüntüleyebileceklerdir. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Son elde edilen bilgiye göre erişim sorunu çözüldü

BtcTurk, sorunun devam ettiği uzun saatlerin ardından konuyla ilgili bir açıklama daha yaparak web sitesi ve mobil uygulamalarında yaşanan erişim sorunlarının son bulduğu belirtildi. Kullanıcılar şu an uygulama üzerinden bakiye kontrolleri yapabiliyor. Diğer işlemler de sırasıyla aktif hale getirilecek ve kullanıcılar kullanmaya başlayabilecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir