Yeni bir Samsung Galaxy cihaza sahip olan kullanıcılar cihazlarında daha hızlı bir şekilde işlem yapmak adına yapılacak ilk şeyler ile işe başlayabilir.

Reklam ve promosyonları kapatma

Yeni bir telefon alındığında kullanıcıların karşısına kurulum ekranı çıkacaktır. Bu kurulum sırasında çoğu zaman hızlı bir şekilde geçiş yapılsa da reklam promosyon gibi kullanıcıların ileride rahatsızlık duyacağı özelliklerde aktif hale getirilebilmektedir. Bu nedenle kurulum ekranlarında reklam ve promosyonları mutlaka devre dışı bırakın. 

image 2

Veri aktarımı

iPhone dahil olmak üzere eski telefonlarınızdan veri aktarımı yapabilmek için kurulum ekranından destek alabilirsiniz. Samsung cihaz kurulumu için Samsung Smart Switch uygulamasından yardım almanız sorunsuz bir geçiş yapmanızı sağlar.

image 1

Ana ekran 

Bir sonraki adımda ise ana ekran kurulumları yapılmalıdır. Özellikle ileri düzey kullanıcılar özel launcher ve modlardan destek alabilir. Aynı zamanda uygulamaların listelenmesi, temalar, hava durumu gibi özel seçenekler de ana ekran bölümünde ayarlanabilir.

Güvenli klasör

Hassas verileriniz için güvenli klasör ayarlamanız özellikle telefonun ilk kurulum aşamasında sizler için kolaylık sunacaktır. Kredi kartı numaraları, şifreler gibi pek çok verinizi saklayabileceğiniz bu bölüm için Ayarlar > Biyometri ve Güvenlik > Güvenli Klasör adımlarını takip edebilirsiniz.

image 3

Düğme işlevlerini düzenleme

Galaxy cihazların yan tarafında bulunan tuşlar, ekranın tek bir dokunuş ile açılıp kapatılmasını sağlar. Bu işlev değiştirilemez. Ancak uzun basma ya da çift basma gibi durumlarda özel işlevler atanarak yapılmak istenen işlemlerin sadece dokunuş ile yapılması sağlanabilmektedir. Ayarlar > Gelişmiş özellikler ve yan tuş seçeneğinden kolay bir şekilde bu düğmeleri değiştirebilirsiniz. 

Bu işlevler sonrasında kişisel tercihlerinize bağlı olarak aşağıdaki adımları da tek tek kontrol ederek Galaxy cihazınızı Kullanıma hazır hale getirebilirsiniz;

  • Always on display ayarlarına göz atma
  • Kenar panelini kişiselleştirme
  • Güç tasarruf modlarını ayarlama
  • Good Lock uygulaması ile ileri düzey kişiselleştirmeler yapma

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir