Apple, iPhone kutu içeriklerinde şarj cihazı olmaması nedeniyle Brezilya’da zor günler geçiriyor. Ülkede alınan son karar sonrası tüm iPhone’lara el konuldu.

Brezilya’da yapılan incelemeler sonucunda Apple’ın sattığı cihazlar ile güç adaptörünü vermesi gerektiği belirtilmişti. Apple için süre veren bölge yetkili birimleri, Apple’dan bir hamle gelmeyince tedbir uygulamaya başladı. Federal Bölge merkezli tüketici koruma düzenleyicisi, teknoloji devinin gereksinimlere uymadığı için fiziki ve sanal mağazalardaki iPhone’lara el koydu.

Apple’da neler oluyor? iPhone üretimi durduruldu

Brezilya’da iPhone satışı durduruldu

Paylaşılan raporlarda yüzlerce iPhone’a el konulduğu belirtildi. Resmi açıklamalarda ise Apple’ın akıllı telefonların kutusunda şarj cihazıyla birlikte gönderilmesini gerektiren yerel yasalara uymaya zorlamayı planladığı da belirtildi. Apple, iPhone 12 serisi ile kutulardan şarj cihazını çıkarmıştı. Ancak şirket, iPhone 11 serisinde de şarj cihazı olmadan satılacak şekilde güncellemeye gitti.

Cihazlara el konulduktan sonra Apple hükümetten, nihai karar açıklanana kadar ülkede akıllı telefon satışına izin vermesini istedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir