Son zamanlarda gündemden düşmeyen ChatGPT için işler pek de yolunda gitmediğini fark etmişsinizdir. En azından, Microsoft’un yeni Bing arama motorundaki ChatGPT destekli sohbet robotu için bu durum geçerli değil. Başlangıçta ümit verici bir lansman olmasına rağmen, henüz Microsoft tarafından tüm kullanıcılara sunulan bir ürün yayınlanmadı kullanmak için bekleme listesine girmek durumdasınız. Ancak bekleme listesinin hızlı ilerlediği pek söylenemez.

bing

Bing, ChatGPT’ye sohbet sınırı getirdi

Microsoft, Bing ‘deki yapay zekâ sohbet botuna büyük sınırlandırmalar koyduğunu fark eti. Yapılan açıklamada Microsoft ekibi, uzun sohbet oturumlarının Bing ‘in sohbet robotunun kafasını karıştırabileceğini kabul etti. Buna karşı önlem olarak, uzun sohbet oturumlarının oluşmasını önlemek için kullanıcılara oturum başına beş sohbet ve günde yalnızca 50 sohbet sınırı getirdi. O zamandan beri bu sınırı oturum başına altı sohbete çıkardı. ayrıca günde 60 sohbet, yakın gelecekte günde 100 sohbete çıkarılması planlanıyor.

Şirket konuyla ilgili salı günü yayınladığı blog yazısında, “Sohbet sınırlarını koyduğumuzdan beri, birçok kullanıcıdan hem daha etkili arama yapabilmek için hem de sohbet özelliğiyle daha iyi etkileşim kurabilmek için daha uzun sohbetlerin geri getirilmesini istendiği geri bildirimler aldık.” ifadelerine yer verildi.

Microsoft ayrıca, Chatbot’un yanıtlarının daha kesin, dengeli ve daha yaratıcı olarak kullanmasına olanak tanıyan ek bir seçeneği test edecek.

Günün sonunda Microsoft uzun konuşmaların tekrar sağlanması için gerekli unsurları geri getirmesini fark etti. Ancak bunu yaparken Bing’in Chatbot’u zorlanıyor ve konuşma yapısı değişiyor bu tür problemler iyileştikçe sohbet limitlerinin artacağı tahmin ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir