GFK bulgularına göre, dünyanın önde gelen PC üreticisi ASUS, Ocak ayını toplam tüketici dizüstü bilgisayar pazarının %26,8’lik pazar payıyla kapatarak liderliği ele geçirdi.

ASUS, oyun bilgisayarı kategorisinde yükseliş kaydetti ve yılın ilk ayında %21,6 pazar payı ile oyun bilgisayarı pazarında lider konumunu sürdürdü. Büyüyen salgın PC pazarından payını alan ve 2021’i yaklaşık %40’lık bir artışla kapatan ASUS, 2022’ye ana akım dizüstü bilgisayar pazarında lider marka olarak başladı.

Araştırma firması GFK Türkiye’ye göre ASUS, toplam tüketici dizüstü bilgisayar pazarının %26,8’lik payıyla Ocak ayını birinci sırada tamamladı. Küresel başarısının ardından Türkiye pazarında lider olan ASUS, Ocak ayında %21,6 pay ile oyun bilgisayarlarında lider oldu.

ASUS’un elde ettiği başarı hakkında konuşan ASUS Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler şunları söyledi;

“Pandeminin hayatımıza ciddi etkilerinin olduğu 2020 yılında bilgisayar kullanım oranlarının tüm kategorilerde gösterdiği artış, 2021 yılında da devam etti. Bilgisayar yenileme döngüsü düşse de satış oranlarındaki artış sürdü. Yılı, hedeflediğimiz yüzde 30-40 bandındaki büyümeye ulaşarak kapadık ve tüketici bilgisayarı pazarında ilk iki markadan biri olarak pazar payımızı koruduk. 2022 yılına ise toplam tüketici notebook kategorisinde ve oyun bilgisayarları kategorisinde birinci marka olarak başladık. ASUS’un her beklentiyi karşılayan zengin portföyü, artan talebe hızla yanıt verebilen tedarik zinciri, güçlü operasyon yönetimi sayesinde yükselişe geçen uzaktan çalışma ve oyun kültürüne sağladığı uyum, sonuçların elde edilmesindeki etkenler oldu. Yılın devamında da amacımız lider pozisyonumuzu korumak olacak. Oyun bilgisayarlarında ise kendi geliştirdiği en yeni teknolojileri ve en performanslı ürünleri tüketicilerle tanıştıran lider marka olma özelliğimizi yine baskın bir şekilde devam ettireceğiz”

Asus 2021’de OLED ekran rekoru kırdı

İnovasyon ASUS’un genlerinde var diyen Güler ise açıklamaya şunları ekledi:

Asus sürdürülebilirlik hedeflerini açıkladı

“ASUS her 6 ayda bir tüm modellerini yeni jenerasyonları ile değiştiriyor. Her yıl çok ciddi Ar-Ge yatırımları ve ekibiyle geliştirdiği teknolojileri sektöre kazandıran ASUS, 2021 yılı boyunca da farklı ihtiyaçlara yönelik geliştirdiği birçok yeni modelini ve teknolojisini tüketicisiyle buluşturdu. En büyük vaadi gözleri mavi ışığın zararlarından korumak olan OLED ekranlı dizüstü modellerimizin lansmanlarını gerçekleştirdik ve bu kategoride %95 oranında pazar payına sahip olduk. ASUS, ergonomik tasarım, screenpad, çift ekranlı bilgisayarlar, oyun bilgisayarları için özel soğutma sistemleri gibi farklı kullanım senaryolarını destekleyen birçok teknolojiyi de sektöre kazandırdı. İnovasyonun sınırlarını zorlayan ürün portföyümüzü 2022 yılında daha da genişleterek tüketicileri heyecanlandırmaya devam edeceğiz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir