GreenASUS girişiminin bir parçası olarak ASUS, sürdürülebilirliği iş modelinin ve iş yapma biçiminin merkezine yerleştirerek 2025 hedeflerini belirledi. İşte hedefler.

İş modelinin merkezinde sürdürülebilirlik ve GreenASUS girişimi aracılığıyla iş yapma biçimi olan ASUS, 2025 hedeflerini açıkladı. Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini “İklim Eylemi”, “Değer Yaratma”, “Sorumlu Üretim” ve “Döngüsel Ekonomi” ana temalarıyla birleştiren şirket, sera gazı emisyonlarını %50’ye varan oranlarda azaltacak ve başlıca ürünlerinin enerjisini artıracak. • Performansı iyileştirmeye kararlıdır. 2025 yılına kadar %50 Detaylar burada!

Asus, 2025 için hedefler koyuyor

GreenASUS’u 22 yıl önce başlatan teknoloji devi ASUS, bilgisayarların çevre üzerindeki etkisini azaltmak için sektöre öncülük ediyor. Tüm faaliyetlerini GreenASUS vizyonu çerçevesinde yürüten ASUS, 2025 yılına kadar sürdürülebilirlik hedeflerini tüm küresel operasyonlarında hayata geçirmeyi; İklim Eylemini dört başlık altında ele alıyor: Değer Yaratma, Sorumlu Üretim ve Döngüsel Ekonomi.

Asus Zenfone serisi için Android 12 güncellemesi yayımlandı

2025 Sürdürülebilirlik Hedefleri Değerlendirmesi, ASUS Türkiye Sistemleri İş Birimi Ülke Müdürü USzge Kılıç Güler şunları söyledi:۔ Teknolojinin hızlı gelişimi yaşamı iyileştirmek ve kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda çevreyi de etkiler. Tüketici ihtiyaçlarını karşılamak için seri üretimin sınırlarını zorlayan şirketlerin doğal kaynaklar üzerinde etkisi olduğu bilinen bir gerçektir.

ASUS, 2000 yılında resmi olarak ilan edilen ve uygulamaya konulan GreenASUS standartlarına uygun ürünler üreterek çevreyi desteklemektedir. Bu noktada yasal prosedürlere uygun, çevre dostu ürünler sunma konusunda sınırlı bir yaklaşımdan bahsetmiyoruz. GreenASUS, şirket çapında temel bir vizyondur. tüm ASUS iş birimleri ve ürünleri dahil. Bu vizyon, enerji tasarrufundan geri dönüşüme kadar şirketin her kademesinde çeşitli yöntemlerle desteklenmektedir. Vizyonumuz GreenASUS ile hedefimiz, herkesin yaşayabileceği temiz ve müreffeh bir dünya için teknoloji, inovasyon ve çevresel sürdürülebilirliği bir araya getirmektir.”

ASUS, 22 yıldır GreenASUS Komisyonu’nun ilkelerine uygun olarak çalışıyor ve çevre dostu ve enerji açısından verimli ürünler yarattı ve çevresel etkilerini azaltmak için ürünlerin karbon ayak izini azalttı. ASUS, 2011’de karbon nötr ürünler tasarlayarak, 2018’den beri her yıl 50.000 ila 60.000 eko-etiket elde etti.

Çevre dostu ürünlerini özel olarak enerji tasarrufuna yönelik tasarlayan marka, birçok farklı ürün grubunda kullandığı sistemlerle aylık yüzde 30 ile 70 arasında tasarruf sağlıyor. ASUS, Paris İklim Anlaşması’nı çevre dostu üretim ve karbondioksit emisyonlarının azaltılması açısından sektör için çok önemli bir gelişme olarak görüyor. ASUS’un iklim eylemi hedefleri kapsamında; 2025 yılına kadar hedef, küresel operasyonlardan kaynaklanan sera gazı emisyonlarını yüzde 50 azaltmak ve temel ürünlerin enerji verimliliğini yüzde 50 artırmak olacak.

ASUS, Mayıs 2022’de, %100 yenilenebilir enerji elde etmeyi hedefleyen küresel bir yenilenebilir enerji girişimi olan RE100’ün üyesi olduğunu resmen duyurdu. Bu arka plana karşı ASUS, 2030 yılına kadar Tayvan operasyon merkezlerinde ve 2035 yılına kadar küresel operasyon merkezlerinde %100 yenilenebilir enerji kullanmayı hedefliyor.

2020 yılında ASUS’tan güncellenen ve bağışlanan bilgisayar sayısı 17.500’e ulaştı. Daha da önemlisi, ASUS yenilenmiş bilgisayarları sadece ‘bağış’ olarak bırakmıyor. Alıcılara ve kullanıcılara dijital beceriler sağlayan bir ortam için yeni dijital öğretim materyalleri geliştirin. STK’lar, okullar ve gönüllülerle birlikte çalışarak uzak bölgelerdeki çocuklar, yoksulluk içindeki öğrenciler, kadınlar ve yaşlılar için teknolojiye erişimi iyileştirmek için dijital öğrenme merkezleri kuruyorlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir