WhatsApp, alışveriş dünyasının bir parçası oluyor. Şirket, JioMart ile ortaklık kurarak ilk adımını attı.

WhatsApp gruplarına profil fotoğrafı desteği geliyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, yaptığı yeniliklerle kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi planlıyor. Şirket, hizmet platformunu genişletmeyi hedefliyor. Şirket bu doğrultuda çalışmalarını sürdürmekte ve JioMart ile iş birliği yapmaktadır.

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

Market alışverişini WhatsApp’a geliyor

JioMart WhatsApp çatı şirketi Meta, platformun kullanımlarını genişletmek için bir düğmeye basıyor. Şirket e-ticaret girişiminiHindistan’da başlattı. Meta, JioMart ile ortaklık kurarak platformda alışveriş hizmeti sunmaya başladı.

Meta, WhatsApp üzerinden tüm JioMart ürün kataloğuna göz atabileceklerini, sepete ürün ekleyebileceklerini ve anında mesajlaşma servisinden ayrılmadan yerel ödeme ile teslim alabileceklerini açıkladı. Öte yandan şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, bu girişimin iki yıl önce denendiğini ve özelliğin dünyaya yayılmasını istediklerini belirtti. Zuckerberg, sözleşmeyi aşağıdaki açıklamayla açıkladı.

Hindistan’da JioMart ile ortaklığımızı başlatmaktan heyecan duyuyoruz. Bu, WhatsApp’taki ilk uçtan uca alışveriş deneyimimiz. İnsanlar artık JioMart’tan yiyecek satın alabilirler. Ek olarak bunun gibi temelli deneyimler, insanların ve işletmelerin önümüzdeki yıllarda iletişim kurma yolu olacak.

Şirket, çevrimiçi alışverişi ciddiye alıyor. Öte yandan WhatsApp için tek yenilik alışveriş özelliği değil. Şirket şu anda beta aşamasına girmeye hazırlanan Haritalar özelliği üzerinde çalışıyor. Haritaların yanı sıra yakındaki marketler, kafeler, oteller vb. birçok yer WhatsApp üzerinden görüntülenecek.

Peki siz WhatsApp’a gelen bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir