Apple, iOS 17.2 güncellemesi ile beraber “Journal” yani günlük tutma uygulamasını hayata geçirdi. Apple, iOS 17.2, macOS Sonoma 14.2, iPadOS 17.2, , watchOS 10.2 ve tvOS 17.2’nin herkese açık sürümlerini yayınladı.

Şirket bu sürüm ile beraber kullanıcıların merakla beklediği “Journal” uygulamasını sonunda kullanıma sundu. Journal uygulaması ile iPhone kullanıcıları telefonlarında çektikleri resimler ile günlük tutabiliyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’e özgü birkaç güncellemenin de olduğunu haberlerimiz arasında. Çeviri uygulaması artık Eylem düğmesi için destek aldı yani kullanıcılar eğer isterse çeviri özelliğini Eylem düğmesine atayarak ulaşabilecek. Ayrıca Apple telefon kamera odaklama hızında iyileştirmeler yapıldığını belirtti. Bu geliştirmelerinin yanında iPhone’unuz için başka özellikler, güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri de yer alıyor.

JOURNAL Uygulaması Özellikleri

JOURNAL Uygulaması Özellikleri

 Journal, hayatınızdaki büyük olaylar ve küçük anlar hakkında yazı yazmanızı sağlayan yeni bir uygulamadır, bu sayede artık günlük tutabileceksiniz.

– Günlük tutma önerileri, fotoğraflarınızı, gezilerinizi, egzersizlerinizi ve daha fazlasını günlüğünüze ekleyebileceğiniz anlar halinde akıllı bir şekilde gruplandırarak deneyimlerinizi hatırlamanızı kolaylaştırır.

– Filtreler, ekleri olan girdileri göstermenizi veya yer imlerine eklenmiş girdileri hızla bulmanızı sağlar, böylece hayatınızdaki önemli hatıraları tekrar ziyaret edebilirsiniz.

– Zamanlanmış bildirimler, seçtiğiniz saat ve günde yazmanızı hatırlatarak tutarlı ve planlı bir günlük tutmanıza yardımcı olur

– Face ID veya Touch ID kullanarak günlüğünüzü kilitleme seçeneği sunar.

– iCloud senkronizasyonu günlük girişlerinizin iCloud’da güvende ve şifreli tutulmasını sağlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir