Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığı ile ilgili pek çok detay sızmıştı. Son bilgilerde ise cihazın 2023’te piyasada olacağı iddia edildi.

Özel bir başlık üzerinde çalışmalarını sürdüren Apple, AR/VR olarak karışık gerçeklik başlığı ile yepyeni bir deneyim sunmak istiyor. Başlık ile ilgili Apple sessizliğini korusa da Apple sızıntıları ile tanınan Ming-Chi Kuo’dan yeni bilgiler geldi.

Mark Zuckerberg VR başlıkların prototiplerini paylaştı

“AR/VR başlığı pahalı olacak”

Kuo, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda AR/VR başlığını iPhone’dan sonraki Apple’ın yeni devrimi olarak nitelendirdi. Apple’ın iPhone’dan sonraki devrim niteliğindeki tüketici elektroniği ürününü 2023’te piyasaya sunacağını söyleyen Kuo, fiyatın pahalı olacağını da vurguladı. İddialara göre yeni ürünün fiyatı 2000 ile 2500 dolar arasında olacak. Ürünün Türkiye’de fiyatı mevcut kur ve ek vergiler ile erişilemez seviyelerde olabilir. Cihazın en çok dikkat çeken yanı ise teknolojisi. Zira hem artırılmış gerçeklik hem de sanal gerçeklik işlevselliği sunacak olan AR/VR başlık böylece yeni teknolojilerin de öncüsü olacak.

AR/VR başlığı
Apple AR/VR başlığı

“Ocak 2023’te gelebilir”

2022 yılının ikinci yarılında olduğumuz düşünüldüğünde cihazın 2023 yılının ortalarından sonra gelmesi bekleniyordu. Ancak Kuo bu konuda farklı bir durumu ortaya çıkardı. Resmiyet kazanmamış olsa da karma gerçeklik kulaklığı Ocak 2023 gibi erken bir tarihte piyasaya sürülebilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir