Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin üzerinde çalıştığı VR kulaklıkların prototiplerini kullanıcıyla paylaştı. İşte prototiplerle ilgili ilk detaylar!

Metaverse için geliştirilen VR teknoloji iptal mi edildi?

Meta’nın Reality Labs’ı, hafif, hiper gerçekçi VR başlıklarına yönelik yol haritasının bir parçası olarak yeni prototipleri tanıttı. Ürünler tüketici dostu değil, ancak Butterscotch, Starburst, Holocaust 2 ve Mirror Lake için kod adlı tasarımlar, Quest 2’nin mevcut ekranına göre daha ince çerçeveleri destekleyen biçimleriyle öne çıkıyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg ve Reality Labs Baş Bilim Adamı Michael Abrash, diğer Reality Labs üyeleriyle birlikte geçen hafta sanal bir panel tartışması sırasında çalışmalarını sundular. Etkinlik, Meta’nın “zaman makineleri” dediği şeye odaklandı. Zuckerberg gazetecilere verdiği demeçte, “Şu anda gerçekçiliğe doğru büyük bir adımın ortasında olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Mark Zuckerberg sanal gerçeklik tutkusunun peşinden gidiyor

mark zuckerberg vr basliklarin prototiplerini paylasti

Zuckerberg, geçen yılki ilk duyurunun ardından 2022 yılına kadar Project Cambria adlı gelişmiş bir başlığı tamamlama niyetini yineledi. Cambria, dahili ekrana video akışı yapabilen HD kameralar aracılığıyla tam sanal gerçekliği ve karma gerçekliği destekler. Ayrıca gelecekteki meta başlıklar için önemli bir özellik olan göz izleme ile oluşturulacaktır.

Zuckerberg, Meta’nın buradan iki farklı VR başlığı planladığını söylüyor. Biri bugünkü Quest 2 kadar uygun fiyatlı ve tüketici odaklı olacak, diğeri ise şirketin pazara yönelik en son teknolojisini içerecek. “Üretken veya profesyonel tüketici” Bu, şirketin zaten Cambria ve Quest 2 için güncellemeler planladığını bildirse de ancak bu prototiplerin görüşmede tartışılmadığını açıkladı.

Ağırlıklı olarak farklı işlevler ve verimsizlik süreci olan bu farklı başlıklar, metanın son kullanıcısına en doğru ve uygun olanı bulma hedefinin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Zuckerberg bu konuda şu ifadeleri kullandı:

“Spesifikasyonlarımızı karşılayan, tüketici için uygun bir lazer elde etmek için çok fazla mühendislik yapmamız gerekecek. Bu güvenli, düşük maliyetli, verimli ve ince bir VR başlığına sığabilecek cinsten olmalı. Dürüst olmak gerekirse bugün itibariyle jüri hâlâ uygun bir lazer kaynağı konusunda kararsız.”

Reality Labs, Ağustos ayında düzenlenecek olan SIGGRAPH fuarında karma gerçeklik için gerçek dünya görüntülerinin nasıl daha doğru şekilde çekileceğini de kapsayan araştırmayı tartışacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir