Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, çok yakın zaman içerisinde heyecanla beklenen iOS 15.2’i kullanıcılarına sunacak. Kısa bir süre önce geliştiricilerin beğenisine sunulan Release Candidate sürümü iOS 15.2 ile beraber hangi özelliklerin geleceği belirtildi. Apple, iOS 15.2 sürümünü çok yakın zamanda genel olarak kullanıma açılacak. Şirket şu an için Aralık’ta iOS 15.2 ve iPadOS 15.2’nin Release Candidate (sürüm adayı) kategorisinde yer alan beta sürümleri yayındı. Bu da zaten kararlı olan sürümün çıkışının daha yakın zamanda geleceği anlamına geliyor.

Apple, mobil işletim sisteminin yeni sürümü ile akıllı cep telefon ve tablet kullanıcılarına yeni özellikler sunacak. Fakat şirketin vadettiği dijital kimlik kartı bazı özelliklerin daha sonra geleceğini de belirtti. iOS 15.2 ile sunulacak olan özellikler belli oldu.

3 10

iOS 15.2’de çocuklara özel yenilik 

İşletim sisteminin uzun uğraşlar sonucunda hazırlanan bu yeni sürümü, özellikle çocuklar tarafından kullanılan cihazlar için Mesajlar uygulamasında çıplaklık algılama, dijital miras ve ek gizlilik kontrolleri ile daha güvenilir bir hal alacak. Bu noktada en önemli olanı elbette ki Mesajlar uygulamasına eklenen iletişim güvenliği özelliği olacak gibi gözüküyor. Görüntü algılama, Mesajlar uygulaması ile beraber alınan ve gönderilen resimlerdeki çıplaklık içeren uygunsuz görüntülerden korumayı amaçlıyor. Sistem çıplak bir görüntü algılandığında resim bulanık olacak ve çocuk içeriğe bakmadan önce uyarı alacak. Çocuklar çıplaklık içeren resim gönderme işlemi yapmak istediğinde de aynı mekanizma devreye girecek. 

OPPO Find N görselleri sızdırıldı

Uygulama Gizlilik Raporu sunulacak

iOS 15.2 ile beraber kamera arayüzüne “makro modunu” açıp kapatmayı mümkün hale getirecek bir tuş da ekliyor. Aynı zamanda Uygulama Gizlilik Raporu’nda yer alan bilgilere göre uygulamaların son yedi gün içerisinde konumunuza, fotoğraflarınıza, kameranıza, mikrofonunuza ve kişilerinize ne kadar yoğun bir şekilde erişim sağladığını da görmek mümkün olacak.

E-postamı gizle özelliği ise rastgele e-posta adresleri oluşturarak kullanımınızı geliştirmenize yardımcı oluyor. Bu sayede gerçek mail adresinizi karşı tarafa göndermek zorunda kalmadan mail gönderip alabilirsiniz. Bu yeni sürümde aynı zamanda vefat durumunda hesabınıza erişebilmesini istediğiniz kişileri dijital varisler olarak belirlemenizi sağlayan Dijital Miras özelliği de yer alıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadar olup yakın zamanda daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir