Bu öğleden sonra Apple kullanıcıları App Store ve FaceTime gibi servislere erişimde sorun yaşamaya başladı. Peki Apple’ın hizmetleri neden çöktü?

Dün gece iOS, iPadOS ve macOS kullanan birçok Apple kullanıcısı, App Store ve Facetime gibi 20’ye yakın hizmete erişimin zor olduğunu bildirmeye başladı. Hizmetlere erişimde sıkıntı yaşanması kullanıcılarda “Apple Uygulamaları çöküyor mu?” sorusunu akıllara getirerek endişelendirdi.

App Store, FaceTime ve Apple Music gibi tüm Apple servisleri engellendi!

Bazı sistem analistleri ve Apple kullanıcıları şirkete ait 15’ten fazla hizmetin erişim sorunları yaşadığını iddia etti. Başlıca uygulamalar ve platformlar arasında App Store, iCloud, Siri, iMessage, iTunes Store, Apple Maps, Apple Music, Apple Podcasts, Apple Arcade, Apple Fitness, Apple TV, Find My, FaceTime, Notes ve Stocks yer alıyor.

Apple ise müdahalede bulunmayarak hangi sistemlerin acil sorun yaşadığını gösteren bir tablo paylaştı.

app store ve facetime gibi 15ten fazla hizmet coktu 2

Cihazınızda Harita Arama, Harita Görünümü, Harita Durumu, Harita Yönlendirme ve Navigasyon, iCloud Remote, iCloud Drive, iCloud Hesapları ve Girişler, iCloud Mail, iCloud Calendar, Find ve AppleCare Servisler’inde kesintilerin hala devam ettiği bildidiliyor.

Apple, yenilenmiş iPhone 12 ve 12 Pro satışına başladı

Apple ayrıca çözümlenen bilgileri iCloud Private Pass, Apple Okul Yönetimi, Game Center, iCloud Web Uygulamaları (iCloud.com), iMessage, iOS Aygıt Etkinleştirme ve Okul Hizmetleri ile paylaştı. Ancak Twitter’dan sorunla ilgili paylaşım yapan bazı kullanıcıların tweetlerine baktığımızda App Store ve Apple Music servislerinde kesintiler olduğunu görebiliyoruz.

Apple’ın bu konuda henüz bir güncelleme yayımlamaması ise kullanıcıların tepkisine neden oluyor? Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Gecen beri giriş yapmakta sıkıntı yaşadığınız bir Apple hizmeti var mı? Olduysa bu sorun hala devam ediyor mu? Yaşadığınız sıkıntılar varsa bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir