Apple’dan 1 milyon dolarlık iPhone çalan dolandırıcı 26 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu sahte bir iPhone dolandırıcılığıdır.

Apple’ın garanti değişim programına sahte sahte gönderen ve şirketi kendisine 1 milyon dolardan fazla bir iPhone vermesi için kandıran bir Çinli, 26 ay hapis cezasına çarptırıldı. Apple’ı en inanılmaz şekilde aldatan adamın hikayesi bu.

Sahte iPhone dolandırıcıları 1 milyon dolardan fazla kazandı

32 yaşındaki Haiteng Wu, mühendislik okumak için 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı. 2015 yılında yüksek lisans derecesi aldı ve iki yıl sonra tam zamanlı çalışan oldu. Adalet Bakanlığı’na göre Wu, Apple’ı dolandırmak için yaklaşık üç yıllık bir plan başlattı.

Wu planı, orijinal garanti iPhone’uyla eşleşen IMEI numarası ve seri numarasıyla Hong Kong’dan sahte bir iPhone göndermeyi içeriyordu. Wu ve Çin’deki ekibi, bu telefonları servis dışı olduklarını ancak garanti kapsamında olduklarını iddia ederek yanlış adla Apple’a gönderdiler.

Apple kullanıcılarına iOS 15 güncellemesi için baskı yapıyor

Wu ve arkadaşları, orijinal yedek iPhone’u Apple’dan aldıktan sonra, cihaz Hong Kong da dahil olmak üzere yurtdışındaki diğer ülkelere gönderildi. Wu, karışı Jiahong Kai de dahil olmak üzere planda başkalarını işe aldı. Ayrıca sahte kimlik sağladı, takma adlar kullandı, bazı Posta Kutuları açtı ve dolandırıcıların Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat etmesine izin verdi.

Wu, Apple’ı yaklaşık 1 milyon dolardan aldattığını kabul ediyor ve ilerlemeyi planlıyor. Aralık 2019’da diğer komplocularla birlikte tutuklandı ve o zamandan beri gözaltında tutuluyor. Wu, Mayıs 2020’de posta dolandırıcılığıyla ilgili komplo iddialarını doğruladı. ABD’li bir yargıç 26 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu davanın detaylarına aşinaysanız, unutmayın ki bir başka Çinli mühendislik öğrencisi Quan Jiang, 2017’de de aynı şekilde Apple’ı kandırmıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir